Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Concurs de pictura pe caramizi la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
In ajunul celebrarii Zilei Copilului, compania Wienerberger a organizat concursul de pictura pe caramizi avand ca tema “Casa – locul familiei, al bucuriilor si al evenimentelor speciale”. Acest proiect, aflat la prima editie, sustine si promoveaza talentul elevilor de gimnaziu ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti.60 de elevi din clasele a VI-a si a VII-a au raspuns si au participat la aceasta initiativa, copiii demonstrand o deosebita creativitate in realizarea picturilor pe caramizile Porotherm puse la dispozitie de catre Wienerberger. Compozitiile au fost create folosind culori acrilice, direct in aer liber, in curtea liceului. Designul modern al asezarii caramizilor de catre tinerii artisti, a permis integrarea lucrarilor intr-o adevarata expozitie amplasata in aer liber.
“Sustinem ideile inovative exprimate prin arta de tanara generatie. Ne-am dorit sa celebram copiii talentati din cadrul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” care, prin numarul mare de participare, ne-au demonstrat forta talentului lor si perspectiva autentica prin care au reflectat tematica concursului nostru: casa. Multumim conducerii liceului si profesorilor care ne-au fost alaturi din prima clipa cand le-am propus acest proiect”, a declarat Corneliu Fecioru, Membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.
Lucrarile au fost elaborate timp de o saptamana, individual sau in grupuri de elevi, sub indrumarea profesorilor coordonatori care s-au implicat in acest proiect cu deosebita deschidere. Juriul care a evaluat creatiile copiilor a fost alcatuit din cadrele didactice ale liceului. Trofeele oferite castigatorilor au fost realizate tot din caramizi pictate de catre elevi.
“Concursul a fost abordat de catre elevi si profesori cu mult interes. Este o initiativa care stimuleaza dezvoltarea personala si creativitatea elevilor nostri. Lucrarile realizate pe caramida sunt incarcate de energia si talentul copiilor. Ne dorim sa continuam acest proiect in anii viitori, alaturi de partenerul nostru Wienerberger”, a declarat doamna Oana Isar, profesor coordonator al proiectului in cadrul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.Andreea Filon si Ana Lemnaru, eleve ale liceului „Nicolae Tonitza” in clasa a VII-a sunt castigatoarele premiului I obtinand unanimitatea voturilor membrilor juriului format din profesori ai liceului.

Wiennerberger_concurs_pictura_Tonitza_loc_I_a

Au fost supuse jurizarii 17 lucrari din care juriul a nominalizat 10 pentru selectia finala, acordand – in final – premiile 1, 2 si 3 si 2 mentiuni. Castigatorii au fost premiati cu trofee, diplome si materiale pentru pictura. Lucrarile sunt expuse in gradina liceului si pot fi admirate de catre toti elevii si profesorii Liceului „Nicolae Tonitza”, precum si de vizitatori.

Locul IIWiennerberger_concurs_pictura_Tonitza_loc_II

Locul IIIWiennerberger_concurs_pictura_Tonitza_loc_III

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.