Conceptul Transformers, perfect pentru amenajarea apartamentelor mici. 6 exemple

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cand eram mici ne fascinau povestile cu pasaje secrete, usi mascate in biblioteci, masti misterioase si in general tot avea puteri mai mari decat aparentele. Fiecare generatie a avut partea ei de mistere: pasajele secrete si intrigile din Cei trei Muschetari, robotii buni si rai din Tranformers sau varianta foarte palpabila pe care o reprezinta aproape orice telefon mobil de astazi: pe langa telefon, este TV, camera foto, calculator, ceas si orice altceva ne trece prin cap. Indiferent care este eroul, ideea este aceeasi: daca un obiect poate face mai mult decat sarcina pentru care a fost creat initial, ne fascineaza iremediabil.

Iata ca nu a trecut mult si de la usi secrete am ajuns pana la camera secrete, pereti care se misca si se transforma, mobilier multifunctional, usi glisante care releva o realitate diferita la fiecare miscare… intr-un cuvant solutii tip Tranformers pentru amenajarea apartamentelor mici.

V-am prezentat acum ceva vreme un apartament amenajat in stil Transformers pe care l-am descoperit intamplator, dar iata ca este vorba despre un adevarat trend déjà si se pare ca doar imaginatia este limita. Sa trecem in revista cateva astfel de apartamente, in care spatiile mici si fara sperante de reamenajare acum un deceniu s-au tranformat in spatii deschise, aerisite, versatile, pline de culoare si miscare.

In acest proiect, zidul separator este impartit in paneluri care culiseaza sau se invart in jurul axei proprii pentru a inchide si a deschide spatii, functie de cine foloseste apartamentul, si a face disponibile anumite facilitati atat din zona privata, cat si din zona publica.

Apartament-transformer_01

Apartament-transformer_02

Aici, tot zidul separator este cel care creeaza magia, doar ca acesta culiseaza pe sine de-a lungul unui perete care are si el mai multe functii (birou + depozitare), pentru a face sa apara in mod aproape magic un dormitor cu pat rabatabil dublu si garderoba. Zona in care se afla televizorul pivoteaza, astfel incat acesta este vizibil atat din living cat si din dormitor. Apartamentul este amenajat de Michael K Chen.

transformers_gramercy1

transformers_gramercy2

transformers_gramercy3
transformers_gramercy4

Acest apartament, conceput tot de Michael K Chen este amenajat pentru a satisface stilul plin de viata al proprietarului: de la singur si linstit, pana la cine romantice in doi sau “party animal”. Ziua totul este inchis si linistit, aparent o biblioteca fara nimic special. Insa atunci cand dispozitia o cere, cadrul culiseaza spre exterior, panelurile se deschid si apare un bar bine garnisit sau un loc intim pentru o cina in doi.

tranformers_Chelsea

In acest apartament amenajat de Robert Garneau, amenajarea nu este foarte sofisticata, dar efectele sunt la fel de spectaculoase. O mare usa culisanta separa zona publica (living + bucatarie) de cea privata a apartamentului: dormitor cu pat rabatabil , baie si garderoba. Atunci cand usa este inchisa scoate la iveala biblioteca. In zona privata spatiile sunt delimitate tot prin usi culisante, pentru economie de spatiu, iar mobilierul este incastrat si multifunctional.

transformers_garneau1

transformers_garneau3

transformers_garneau4

transformers_garneau2

Acest apartament newyorkez nu este la fel de mic cu cele prezentate anterior si implicit limitarile de spatiu nu sunt atat de drastice, dar exista si aici o zona care poate intra in categoria Transformers: in peretele zonei de zi, o parte din mobilierul incastrat este parte birou, parte camera de oaspeti cu pat rabatabil, depinde cum deschizi usa batanta.

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-5

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-4

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-3

Iar cel mai uluitor dintre toate este acest apartament de doar 32 de metri patrati, al arhitectului Gary Chang, din Hong Kong. Limitarile de spatiu impuse de un oras supraaglomerat l-au determinat pe arhitect sa gaseaca solutii pentru maximizarea spatiului din micul sau apartament si astfel a creat 24 de camere diferite intr-una singura, printr-un sistem futurist de pereti culisanti si mobila rabtabila. Sa urmarim filmul.

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!