Centrala termica in condensare – avantaje
1 comentariu

Centrala termica in condensare inglobeaza o tehnologie noua, inovatoare, care asigura un consum redus si implicit costuri mai mici, precum si emisii de noxe semnificativ reduse.

In tarile cu traditie in utilizarea de centrale termice pe gaz, modelele in condensare sunt mult mai des intalnite, comparativ cu cele conventionale si estimam ca acest lucru se va intampla si pe piata din Romania datorita introducerii normativelor Erp (directive aparute ca urmarea obiectivelor UE privind protectia si respectul fata de mediu).

Normativele vor intra in vigoare la nivel european incepand cu septembrie 2015, moment in care centralele termice conventionale vor fi retrase de la vanzare, iar cele in condensare vor fi singurul model comercializat.

Ariston_GENUS_Premium_Evo




Avantaje centrala termica in condensare

Tot mai multi romani opteaza pentru centralele termice in condensare, tehnologie ce aduce:

  • un randament mult mai ridicat – de pana la 108% –
  • o reducere a consumului de gaz cu pana la 35%.

O centrala termica conventionala nu produce numai caldura, ci si abur (condens), care este evacuat. Vaporii de apa din gazele arse contin energie pe care centralele termice obisnuite nu o recupereaza, acestea dispersand energia produsa in timpul arderii.

Datorita tehnologiei inovatoare, centralela termica in condensare reutilizeaza energia gazelor de evacuare si mareste valoarea calorifica inferioara, atingand astfel o eficienta termica de pana 108% si aducand economii de pana la 35%.

Despre normativele Erp

Conform unui studiu derulat de Comisia Europeana, sistemele de incalzire a aerului si apei menajere folosesc aproximativ 30% din energia consumata in Europa. Astfel, s-a luat decizia implementarii unei Directive Europene care sa reduca consumul de energie, prin design eco si etichetare. Incepand cu 26 septembrie 2015, Directiva va fi impusa in toate tarile UE si va contine standarde de eficienta energetica si etichetare pentru produsele care folosesc energie (ERP-uri).

Centralele in condensare reprezinta modele de ultima generatie care respecta aceste norme, iar incepand din 2015 vor fi singurele care respecta standardele UE, centralele conventionale devenind, astfel, neconforme.

Informatii oferite de Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania

Vezi Produsele recomandate

1 Comentariu

  1. Catalin S 19/09/2016 Răspunde

    O varianta foarte buna este si centrala pe combustibil solid. La o casa la curte este ideala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.