Zugravirea livingului este o sarcina pe atat de simpla (tehnic), pe atat de complicata, pentru ca aceasta este camera familiei, dar si camera in care vei primi oaspeti, asa ca stilul in care o decorezi ti culorile in care vopsesti peretii trebuie sa fie pe gustul tuturor, adulti si copii.
Nuante de gri si pasteluri vs culori vibrante, pentru accent
Poti opta pentru combinatii intre nuante de gri si pasteluri de verde, albastru, roz sau lavanda, ideea este sa creezi o camera care transmite confort pentru familie si prieteni.
Zugravirea unui perete intreg intr-o culoare puternica
Daca totusi simti nevoia de mai multa culoare, poti vopsi un perete intr-o culoare vibranta: rosu, portocaliu, galben etc.
Functioneaza perfect cu un stil minimalist, modern sau ca delimitare intre zona de living si cea de bucatarie sau dining/zona de luat masa, in cazul spatiilor deschise.
Nuante naturale de pamant
Una dintre tendintele anului trecut, dar care este inca prezenta in amenajarea livingului, consta in folosirea nuantelor naturale de pamant (maro-ciocolatiu, ocru sau gri) in camera de zi, fie la vopsirea peretilor, fie la mobilier.
Nuante marine
Poti aduce marea mai aproape, prin alaturarea nuantelor neutre ale mobilierului cu albastrul marin al unui perete, de obicei cel din spatele canapelei.
Galben stralucitor, pentru a accentua o zona anume
Poti pastra vara in casa tot anul, printr-un accent de culoare galbena pe o portiune a unui perete sau un stalp de sustinere, unde exista asa ceva.
Ponturi
Culorile calde transmit eleganta si traditionalism, cele reci sunt mai des folosite in stilurile moderniste, asa ca gandeste-te atent la ce vrei sa transmiti.
Pentru a crea senzatia de spatiu in living, (in special la apartament) inlocuieste biblioteca masiva de culoare maro cu una alba care lasa la vedere peretele din spate, pe care il poti vopsi colorat din loc in loc pentru a focaliza atentia asupra lui. Sau, poti folosi doar rafturi carora le poti vopsi in culori marginile pentru un efect minimalist si jucaus.
Cel mai probabil, camera de zi este si camera media, unde se gasesc multe aparate electronice (televizor, DVD player, boxe, calculator). O solutie ar fi sa ascunzi electronicele in spatele unor dulapuri speciale, asa incat sa creezi un spatiu aerisit si sa scapi de gramada de cabluri inestetice.
Tot in living, poti delimita o zona de relaxare prin combinatii tonuri neutre (pasteluri, alb, bej, gri etc). Adauga un chaise longue sau un divan, o lampa cu picior lung, o masuta si o planta si ai creat un loc numai bun de lenevit, preferat, deopotriva, de cei mari si cei mici.
Indiferent care e stilul tau, livingul este poate camera cu cea mai mare versatilitate: ii poti modifica total aspectul, schimband doar culoarea peretilor si cateva obiecte mici de decor, precum pernute, perdele etc.
Informatii si imagini: Duraziv.
Distribuie:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru imprimare(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru a trimite prin email unui prieten(Se deschide în fereastră nouă)
Modele si sfaturi deosebite !! Feliitari ! As dori sa va cer si eu un sfat,daca se poate ! Doresc sa vopsesc peretii in camera de zi . Mobila este o combinatie de bej negru ,la baza. Perdelele au nuante de orange,canapeaua si fotoliile -o combinatie intre rosu si visiniu. Nu ma hotarasc in privinta peretilor ,pt ca vreau sa iasa coloritul mobilei in relief. . VA ROG ,DIN SUFLET, DATI-MI UN SFAT !!
Buna ziua, doamna
Rosul si negrul sunt 2 culori foarte puternice, destul de greu de conciliat. Pentru a nu inchide camera prea mult si pentru a le oferi celor 2 culori un teren comun pe care sa se desfasoare, va sugeram nuante neutre, dar calde, cum sunt cele din imaginile de mai jos: alb nisipiu, gri colorat. chiar si verde pal. Rog luati in calcul si sugestiile din imaginile de mai jos. Speram ca am inteles corect problema si sugestiile va sunt utile. Pentru armonizarea corecta a culorilor in locuinta, va sugeram si cartea
Ghidul culorilor, 200 de combinatii inedite pentru casa ta, de Anna Starmer.
Sugestiile noastre in imagini: