Cele mai frecvente greșeli în întreținerea pavelelor în sezonul rece si cum să le eviți

Cele mai frecvente greșeli în întreținerea pavelelor în sezonul rece si cum să le eviți

Cele mai frecvente greșeli în întreținerea pavelelor pe timp de iarnă sunt folosirea unor substanțe și ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul și durata de viață a pavajeor din curţi şi de pe alei.

Sarea şi spărgătorul de gheaţă nu fac bine pavelelor

Cea mai des întâlnită greșeală în întreținerea pavelelor și a dalelor pe timpul iernii este folosirea sării ca agent de dezghețare, care, din cauza proprietăților dure, contribuie la afectarea în timp a betonului atât la nivel estetic, cât și în ceea ce privește durata de viață.

De asemenea, o altă eroare care trebuie evitată în sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru îndepărtarea gheții formate pe pavaj.

Select_Alegria_Antica
Gama Select, Alegria Antica cu sistem Aqua Protect

Soluţiile mai blânde sunt mai potrivite

În schimb, se recomandă folosirea unor soluții speciale, precum clorura de calciu, care nu atacă betonul și nu dăunează nici plantelor din jurul pavelelor, dar și a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc.

Nu în ultimul rând, pentru protejarea pavelelor în timpul iernii este important ca procesul de înlăturare a zăpezii să fie făcut cu obiecte ușoare, precum lopeți din plastic sau mături. În felul acesta, se evită apariția zgârieturilor, iar amenajarile de alei si curti își păstrează aspectul de nou după fiecare sezon.

Soluţii pentru curăţarea de zăpadă a aleilor din pavele

 Plug manual pentru zapada Solutie deszapezire fara sare
 Plug manual pentru zăpadă Soluţie antiderapantă ecologică, fără sare
 Freze de zapada lopata-zapada
 Freze de zăpadă Lopeţi şi împingătoare pentru zăpadă

 

Protecţia la apă şi montajul corect

Primul pas în menținerea rezistenței pavajului folosit în amenajarea exterioară este achiziționarea unor produse cu proprietăți superioare. Symmetrica a devoltat sistemul Aqua Protect, care apără pavele de infiltrațiile apei, păstrându-i totodată suprafața vie și crescând rezistența în timp a produsului. Acest sistem  se aplica tuturor produselor lor din gama Select si se poate aplica la cerere si altor produse ale companiei.

Montajul corect, realizat prin intermediul unei echipe de montatori profesionişti, este şi el foarte important şi poate asigura reuşita unui proiect. În acest fel, sunt evitate riscurile unor pante insuficiente sau tăieturi, aspecte care pot avea efecte nocive pe termen lung, mai ales la temperaturi scăzute.

În plus, un montator autorizat va putea oferi clientului atât o garanție a lucrării, cât și sfaturi și recomandări privind întreținerea acesteia, iar colaborarea cu o firmă specializată avantajează clientul printr-o gamă largă de servicii la care poate apela cu încredere, inclusiv servicii de întreținere.

Symmetrica_Cammino_Mix_Color
Gama Select, Cammino Mix Color cu sistem Aqua Protect

Sursă informaţii şi imagini: Symmetrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.