Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cel mai lung pod suspendat din lume, în Elveţia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

În Elveţia, lângă Randa, s-a deschis cel mai lung pod suspendat din lume: 494 metri lungime, suspendat la 85 metri altitudine în cel mai înalt punct. Este podul de vis pentru drumeţii amatori de senzaţii tari şi priveliştile minunate ale Alpilor elveţieni.

A fost construit în doar 10 săptămâni de către compania Swissrope, înlocuieşte un pod mai vechi, distrus de căderile de pietre din zona şi este suspendat deasupra văii dintre Grächen si Zermatt, unind 2 părţi ale unui traseu de drumeţie de 2 zile, Europaweg.

Podul oferă drumeţilor imagini spectaculoase ale celor mai înalte vârfuri din Elveţia, printre care Matterhorn şi Weisshorn. Traversarea podului durează 10 minute şi scurtează un traseu de 4 ore prin vale.

O bandă de oţel lată de doar 65 cm

Podul este o bandă de oţel lată de doar 65 cm şi uneşte 2 puncte aflate la 1.600, respectiv 2.200 m altitudine pe laturile vaii. Pentru construirea lui s-au folosit 8 tone de cabluri şi include un sistem care îl împiedică să se legene.

Podul suspendat a fost numit după psihologul şi proprietarul de podgorii Charles Kuonen, care este pricipalul sponsor.

Podul suspendat Charles Kuonen a depăşit recordul de lungime al podului peste canionul Zhangjiajie din China, inaugurat anul trecut.

Dacă nu aveţi rău de înălţime şi vă plac drumeţiile, pregătiţi-vă să-l vizitaţi, cât încă mai este cel mai înalt pod suspendat din lume! Probabil că în curând se va inaungura unul mai înalt şi mai lung, în altă parte a lumii.

Vacanţe plăcute!

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.