Ce trebuie să faci pentru o terasă protejată împotriva infiltraţiilor de apă

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Finisajele frumoase şi adecvate al terasei sunt cele care o fac plăcută în anotimpurile calde, dar o terasă protejată împotriva infiltraţiilor de apă, precum şi păstrarea aspectului pe termen lung, presupun parcurgerea anumitor paşi şi alegerea anumitor soluţii tehnice de care trebuie să ţinem cont încă din faza de construcţie.

Iată mai jos 8 paşi care te ajută să obţii o terasă protejată împotriva infiltraţiilor de apă şi a îngheţului, şi faţade curate cu un aspect de nou pentru mult timp.

1.Hidroizolarea direct peste şapă, sub placajul ceramic

Este o operaţiune obligatorie şi probabil şi cea mai importantă. Nimic nu este mai periculos pentru încăperile învecinate terasei sau balconului dar şi pentru suportul în sine (şapă), decât infiltraţiile de apă. Este un mit faptul că o placă de gresie porţelanată, un adeziv de exterior sau un chit de rosturi ”aquastatic” sunt suficiente pentru a bloca apa.

Aici îşi intră în rol produsele de hidroizolaţie aplicate direct peste şapă (nu sub şapă!) şi asta deoarece şapa se comportă ca un burete, este poroasă şi nu rezistă la ciclurile de îngheţ-dezgheţ. Este vorba despre hidroizolaţiile tip pastă, mono sau bicomponente, peste care se poate apoi placa cu ceramică.

Recomandare hidroizolaţie: Aquastop Nanoflex de la Kerakoll – probabil cea mai completă hidroizolaţie existentă în acest moment pe piaţă.

Aquastop-Nanoflex1
Aquastop Nanoflex aplicat pe terasa

2.Folosirea adezivilor de exterior testaţi în condiţii reale de şantier

Este foarte important să alegi un adeziv care să facă faţă şi celor mai vitrege condiţii atmosferice şi care să fie 100% compatibil cu stratul de hidroizolaţie peste care este aplicat. Adezivul trebuie să fie aplicat pe tot intradosul plăcii de gresie, trebuie să poată suporta temperaturi extreme, să poată fi aplicat în pat gros şi să facă faţă mişcărilor de dilatare şi contracţie produse de gresie, mai ales de cea închisă la culoare.

Recomandare adeziv: Bioflex – adeziv deformabil, cu aderenţa ridicată la suport, 100% compatibil cu hidroizolaţia.

Bioflex-aplicare-gresie-mare
Bioflex – aplicare gresie mare

3. Montajul la marginea teraselor a profilelor picurătoare profesionale

Datorită formei speciale pe care o au dar şi datorită accesoriilor din dotare: colţare la 90 grade şi elemente de îmbinare aceste picurătoare îndepărtează cu uşurinţă apa şi murdăria de pe suprafaţa teraselor şi balcoanelor iar astfel faţadele clădirilor rămân curate în timp, fără urme de scurgeri. De asemenea nu permit întoarcerea apei sub primul rând de gresie şi nu lasă apă să ajungă sub partea inferioară a balcoanelor

Un material detaliat despre picurătoare aici.

terasa_cu_picurator
Terasa cu picurator

 

O terasă protejată împotriva infiltraţiilor de apă mai înseamnă că:

4.Scurgerile de pe terasă sunt dimensionate corect, funcţie de dimensiunile şi expunerea terasei.

5.Panta terasei  este realizată corect, spre exterior.

6.Suportul (şapa) este complet maturat, stabil dimensional, curat, fără fisuri.

7.Toate străpungerile sunt sigilate perfect, la fel şi îmbinarea dintre pardoseală şi perete cu ajutorul benzilor elastice impermeabile.

8.Echipa de aplicatori este una cu experienţă şi atentă la detalii

Terasa_cu_picurator1

Articol realizat cu ajutorul ing. Adrian Dumitrescu (0734 396 390), de la SupertechMaterials , la care puteţi apela petru consultanţă tehnică, sau puteţi folosi formularul de Cerere oferta de mai jos. (Dacă folosiţi formularul, va rugăm daţi cât mai multe detalii despre lucrare şi oferiţi un număr de telefon activ.)

[contact-form-7 id=”13094″ title=”Oferta”]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Magazin: Sisteme de irigatii

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!