Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ce tip de hotă se potrivește stilului bucătărie tale?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Când te gândești la un tip de hotă de bucătărie, ce-ți vine în minte prima dată? Forma, designul și materialele, sau caracteristicile tehnice gen putere de absorbție, consum de energie, sistem de iluminat, filtre lavabile, etc? Desigur, carasteristicile tehnice sunt importante pentru o treabă bine făcută, iar treaba hotei este să curețe aerul din bucătărie de aburi, grăsimi și mirosurile generate în timpul gătitului. Însă o hotă de bucătărie mai are o funcție foarte importantă: aceea de a se încadra frumos în, sau de a completa elegant amenajarea bucătăriei tale. Altfel spus, să nu o vezi, dacă amenajarea este una minimalistă sau clasică sau să transmită un anume mesaj dacă o lași la vedere.

Forma hotei și designul bucătăriei

Cum alegi însă forma și designul hotei? Care se potrivește cel mai bine cu stilul ales pentru bucătăria ta sau tipul de plită ales?

Forma hotei a evoluat mult de-a lungul vremii, în tandem cu tendințele de amenajare a bucătăriei. Toate formele de hotă de bucătărie existente astăzi, fie ele de perete, încorporabile, telescopice sau tip insulă, se potrivesc aproape în orice decor, iar ingeniozitatea designerilor de interior le face din ce în ce mai accesibile oricărui stil.

În acest articol vei găsi imagini cu toate modelele de hotă de bucătărie disponibile  în acest moment, în amenajări foarte diferite. Sperăm să te inspire!

Sursa imagine.

 

Amenajare minimalista, hotă invizibilă

Dacă în orice bucătărie trebuie să existe un anume tip de hotă, nu înseamnă că trebuie s-o și vedem , nu-i așa? Hota încorporabilă, simplă sau telescopică, ascunsă în parte a de sus a  mobilierului este perfectă pentru bucătăriile minimaliste. Hota ascunsă, la fel ca și plita minimalistă și lipsa electrocansicelor din vedere mută atenția către frumusețea mobilierului și a elementelor de design. Electrocasnicele încorporabile, pe de altă parte, sunt perfecte mai ales pentru bucătăriile mici, unde cu cât este mai ordine, cu atât pare încăperea mai mare.

Sursa imagine

 

În dulcele stil clasic

Dacă îți place și te-ai hotărât să investești în mobilier de bucătărie clasic, din lemn, atunci pune-l în valoare! Într-o astfel de bucătărie, electrocaniscele moderne, strălucitoare, lucrurile mărunte și foarte colorate rareori arată bine, așa că, indiferent ce tip de hotă de bucătărie alegi, ai grijă să se încadreze firesc în decor.

Aici zona de gătit este clar delimitată atât prin poziția în bucătărie, cât și prin aspectul clasic, tradițional al aranjamentului: pare că avem în fața ochilor o plită ca pe vremuri, cu ustensilele agățate la îndemană, dar de fapt bucătăria de față este deservită  de electrocasnice de ultimă generație.

Sursa imagine

 

Stil modern, materiale alese cu grijă

Materialele moderne, lucioase, impermeabile, în nuanțe pretențioase se potrivesc perfect cu electrocanicele moderne, încorporabile, cu o poveste proprie. Aici cuptoarele și plita sunt încorporate, în timp ce hota în formă de T are un spațiu propriu de exprimare, vorbind despre calitatea și valoarea întregii amenajări.

Sursa imagine

 

Insula de bucătărie are nevoie de o hotă pe măsură

Dacă preferi să valorifici interacțiunea oferită de insula de bucătărie în loc să privești tot timpul spre perete când gătești, atunci hota turn sau insulă, montată direct pe tavan sau încorporată împreună cu sistemul de iluminat, ca în imaginea de mai jos, este pentru tine.

Sursa imagine

 

Sau, în același spirit al insulei de gătit, poți folosi o hotă de bucătărie încorporabilă în tavan. Se controlează prin telecomandă și este foarte eficientă și utilă într-un spațiu minimalist precum acesta, unde fiecare centimetru de spațiu contează.

O bucatarie mica si minimalista, dar dotata cu tot ce ii trebuie. Proiectul aici.

Plus o hotă minimalistă, pentru un spațiu de zi la fel:

Sursa imagine.

 

Într-o bucătărie invizibilă, hota trebuie să aibă un design e măsură

Dacă ai conceput o bucătărie că aceasta, ultra-minimalistă și pretențioasă, atunci designul hotei este un element esențial al amenajării întregii încăperi. Dacă hota se vede, trebuie să fie un statement, dacă nu, atunci trebuie să fie perfect integrată în peisaj și la același nivel de sofisticare ca și restul încăperii. Aici avem o hotă insulă la fel de spectaculoasă ca și restul încăperii.

Bucataria invizibila
baterie bucatarie cu conexiune pentru filtru purificare apa

Magazin.sporulcasei.ro: baterii bucatarie

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!