Ce fel de locuințe vor românii: de la „sunt ceea ce am” la „sunt ceea ce mă face fericit”  

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Să faci ceea ce se cuvine, să ajungi la un anume statut, să afișezi o anumită imagine, să ai casă și mașină și mai ales aprobarea celor din jur au fost, timp de decenii forțele motrice ale foarte multor destine.

Dacă asta a fost bine sau rău pentru cei care s-au lăsat conduși de aceste valori,€“ nu este locul să dezbatem aici. Merită însă menționat faptul că a început un fenomen important de tranziție de la „ceea ce am”, adică ceea ce mă face important în ochii celorlalți, la „ceea ce mă face fericit”.

Tendințele sunt vizibile în multe domenii, literatura și internetul fiind literalmente inundate de informații și soluții de dezvoltare personală și centrarea pe propriul eu, dar pe domeniul care ne interesează pe noi aici și anume casa și grădina, studiul care certifică încă o data tendințele este unul realizat de dezvoltatorul Hanner (The Park) și a fost realizat de către Unlock Research.

La rândul nostru, la Sporulcasei.ro am regăsit această tendința a€“ și v-am prezentat-o și dvs sub forma numeroaselor proiecte de case mici, eficiente enegetic și soluții customizate alese de proprietari pentru a corespunde exact stilului lor de viață, bugetelor și valorilor în care cred.

 Studiul Hanner arată că nici românii nu mai  încearcă să se afirme social prin investiții în case și apartamente opulente, preferând să aleagă ceea ce corespunde cu propriile lor standarde, bugete și preferințe. Deci nu renunțăm la a ne cumpără sau construi case, ci facem acest lucru mult mai conștienți de implicațiile acestor investiții asupra calității vieții noastre în viitor.

Iar schimbarea de atitudine nu este generată exclusiv de presiunea bugetelor. „Nu este o alegere strict rațională, ci este o schimbare a valorilor. Casa nu mai este percepută ca o investiție pe viață, ci ca o investiție care trebuie recuperată în cazul unei eventuale mutări, ca pe un cămin temporar, de tranziție, sau ca pe o investiție pe termen lung, pentru închiriere, de pildă. Acest fenomen duce la un interes crescut pentru active bine poziționate la nivel de piață: imobile cu un bun amplasament, spațiu compartimentat eficient, priveliște, spații verzi, finisaje de calitate” explică Silviu Grigorescu, Director General Hanner România.

[display-posts id=”8010, 7755″ image_size=”large” wrapper=”div” title=” ” wrapper_class=”articole-asemanatoare”]

Un alt lucru extrem de important pentru români pare să fie calitatea construcției, iar acest lucru se vede în faptul că, deși viitorii proprietari nu au cunoștințele necesare să evalueze un imobil, încearcă să vina la vizionări cu un inginer, un arhitect sau un profesionist în construcții, pentru a obține astfel și o perere avizată. Încet, încet, piață se educă.

Poate că o lecție dureroasă a fost și situația din deceniul anterior, relevată de criza din ultimii ani:  cumpărătorii căutau case mari, localizate în centru sau în alte zone bine cotate, plătind pentru acestea sume care le depășeau, de multe ori, posibilitățile financiare.

Acum clienții din segmentul rezidențial sunt mai atenți la modul în care cheltuie banii și caută să investească mai mult în lucrurile care îi fac fericiți: familie, pasiuni, călătorii, etc. Clienții sunt astăzi  mai atrași de imobile aflate în apropierea unor zone verzi unde pot desfășura activități în aer liber și duce un stil de viață sănătos și echilibrat.

[display-posts id=”7420, 7117″ image_size=”large” wrapper=”div” title=” ” wrapper_class=”articole-asemanatoare”]

“Oamenii încep să înțeleagă că achizițiile nu se plătesc numai cu bani, ci și cu timpul pe care îl dedică muncii, cu timpul pe care nu îl petrec în familie sau alături de prieteni.”  explică Oana Cândescu, Qualitative Research Manager Unlock Research.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

Magazin: Sisteme de irigatii

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Romanii se gandesc acum chiar si la ideea de a crea mici comunitati in care si vecinii lor sa impartaseasca valorile lor de viata. Nu conteaza doar casa in care stau, ci comunitatea in care traiesc, ce principii de viata au vecinii lor si in ce mediu va creste copilul lor.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!