Ce trebuie să faci în primele 24 de ore după ce te-ai mutat într-o locuință închiriată

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă vrei să închiriezi un apartament trebuie să știi ce va urma după ce semnezi contractul cu proprietarul locuinței. Primele 24 de ore după ce te-ai mutat într-o locuință închiriată sunt foarte importante și trebuie să-ți faci o listă cu cele ce trebuie rezolvate în primul rând, pentru un început bun.  Dacă nu știi care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi atunci când iei un apartament în chirie, am pregătit pentru tine o serie de sugestii, ca să finalizezi procesul mutării cât mai repede și mai bine. Iată cum ar trebui să arate lista ta de TO DO-uri.

Fă un inventar

Înainte de a desface bagajele cu lucrurile personale, fă o listă pe care să treci toate obiectele de mobilier, aparatură electrocasnică și obiectele sanitare sau de decor pe care proprietarul apartamentului pe care l-ai închiriat ți le lasă la dispoziție, precum și starea acestora, de preferat în prezența proprietarului. Nu de puține ori, chiriașii s-au văzut buni de plată pentru articole care erau deja deteriorate încă dinainte să ia în primire locuința, ori care nici măcar nu au fost acolo vreodată. Ideal ar fi să faci și câteva poze, pe care să le pui alături de inventarul semnat atât de tine, cât și de proprietar, și care să-ți servească drept probă, dacă la mutarea ta de acolo intervin discuții.

Curățenie generală

Imediat după, e timpul pentru o curățenie generală, chiar dacă apartamentul arată foarte îngrijit. Apelează din timp la o firmă de curățenie  sau cumpără produse de curățenie cu o cât mai mare rază de acțiune, îmbracă-te comod și începe. Deschide larg toate geamurile și curăță cu atenție toate suprafețele din casă. Începe cu dezinfectarea obiectelor sanitare, continuă cu ștersul prafului și finalizează cu o curățare în profunzime a gresiei, parchetului sau covoarelor din locuință. Vei da un nou luciu întregului ambient și în același timp îl personalizezi cu aromele și parfumurile care îți plac.

Aranjează mobilierul cum îți place

Dacă proprietarul nu are nimic împotrivă cu rearanjarea mobilierului, pune toate obiectele din casă în poziția care te avantajează cel mai mult. Dacă patul e îndreptat cu picioarele către geam și crezi că asta ți-ar putea întrerupe somnul în fiecare dimineață, din cauza razelor soarelui, întoarce-l așa cum dorești. Dacă ți se pare că șifonierul ar avea loc în altă parte, ca să ajungi mai ușor la el, mișcă-l ușor și deplasează-l până în acel punct. Evită, însă, să faci zgomot foarte mare și să încalci regulile proprietarului, iar dacă trebuie să o faci, măcar asigură-te că totul poate reveni în starea inițială când pleci.

[toggle title=”Regulile se pot ocoli fără a supăra pe nimeni!” state=”close”]Regulile impuse de proprietarii apartamentului din imaginea de mai jos nu erau de natură să încurajeze vreo modificare în casă, iar pe lângă ele, cei doi chiriași au adăugat și condiții proprii și totuși rezultatul este un balcon primitor și atractiv. Vezi întreaga poveste aici. [/toggle]

Pregătește-ți patul din timp

Crede-ne pe cuvânt, această activitate este cea mai importantă din câte poți face în primele 24 de ore de când începe mutarea. Energia ta nu va fi permanentă, așa că vei avea nevoie de odihnă, după câteva ore de transportat obiecte și lustruit mobilier. Patul va fi prietenul tău de nădejde, așa că pregătește-l dinainte să ți se facă somn. Pune așternuturi curate și fii gata să te bucuri de el pentru prima dată de când te-ai mutat.

Citește și 5 pași pentru un dormitor calm

Pune cutiile cu lucurile personale în camerele potrivite

Următorul pas este să așezi toate cutiile cu lucruri personale în camerele unde urmează să le desfaci. Hainele cât mai aproape de șifonier, produsele cosmetice în dreptul băii, iar vesela și tacâmurile în bucătărie. Când vei continua cu despachetatul îți va fi mult mai ușor să termini mai repede și te vei putea bucura de noua ta locuință cât mai curând.Fă cunoștință  cu vecinii

E foarte important să nu ignori codul bunelor maniere, oricât ai fi de preocupat de mutare. Vecinii sunt acele persoane cu care te vei întâlni cu ei foarte des în preajma casei, la lift, la ghena de gunoi sau în parcare, așa că trebuie să îi saluți cu zâmbetul pe buze. Este bine să vă cunoașteți, pentru siguranța și liniștea tuturor și poate chiar vei reuși să identifici pe cineva mai simpatic, care ți-ar putea deveni un ajutor de nădejde atunci când vei avea nevoie de informații despre cartier sau bloc.

Administrarea primelor 24 de ore este foarte importantă pentru șederea ta în noul apartament pe care abia l-ai luat în chirie, așa că ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de un nou episod din viața ta!

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!