Ce este o saltea ortopedică: cea mai bună soluţie pentru tine şi spatele tău

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pentru unii panaceu, pentru alții moft, o saltea ortopedică bine aleasă poate face diferența dintre o noapte odihnitoare și una chinuitoare. Să vedem ce este și ce nu este o saltea ortopedică, ce poate face efectiv și ce este mit.

Mai întâi ce este și ce face o saltea ortopedică.

Oferă o susţinere bună

Salteaua ortopedică este o saltea care susţine bine, chiar ferm, corpul în timpul somnului,  astfel încât dimineaţă să te simţi relaxat, odihnit şi fără dureri de spate şi de încheieturi.

În teorie este o saltea mai rigidă, cu susţinere bună pentru întregul corp, dar trebuie aleasă conform înălţimii, greutăţii şi sensibilităţii utilizatorului. Prea moale, înseamnă că nu va oferi susţinere acolo unde trebuie, ba chiar va modifica nefiresc poziţia corpului în somn. Prea tare, va presa prea tare acolo unde nu trebuie şi va croniciza starea de oboseală şi durere.

Poate avea diferite grade de fermitate şi diferite compoziţii

Saltea tare nu este o definiţie general valabilă pentru salteaua ortopedică.  Salteaua ortopedică poate avea diferite grade de fermitate şi diferite compoziţii, de aceea este bine să beneficiezi de consiliere de calitate în magazin şi eventual să te documentezi bine în prealabil asupra posibilităţilor.

Saltelele ortopedice au miezul format arcuri libere sau împachetate, iar acest miez al saltelei este învelit într-o serie de straturi cu rol hotărâtor în starea generală de confort.

Straturile care învelesc miezul saltelei pot fi din materiale sintetice sau naturale (spumă memory, lână, pâslă, bumbac), pot fi tratate împotriva acarienilor şi microorganismelor, pot fi lucrate manual sau industrial. Aceste detalii fac diferenţa între calităţile saltelelor, confortul oferit şi nivelul  preţului.

Acum să vedem ce NU este o saltea ortopedică

Nu este un dispozitiv medical

Denumirea “ortopedic” asociată cu saltelele este pentru uz comercial, nu este o recomandare medicală. Nu este atestată de vreun consiliu medical şi nici nu apare printre recomandările reumatologilor sau ale ortopezilor. Continuăm să folosim denumirea pentru că este deja universal răspândită.

Nu este rezolvarea problemelor tale ortopedice sau reumatologice

Problemele cu oasele sau încheieturile apar datorită activităţilor din timpul zilei, cel mai probabil torsiunilor bruşte, accidentelor sau ridicării de greutăţi şi nu datorită somnului şi trebuie tratate de un profesionist.

Cu toţii ne dorim soluţii “de casă” pentru vindecare, cât mai puţin invazive şi cât mai rapide, dar corect este să ne vadă un specialist. Tot aşa cum, chiar dacă ne construim casa în regie proprie, tot  ne trebuie un proiect făcut de un profesionist şi un supreveghetor de şantier care ştie meserie.

O saltea este ortopedică în sensul în care, în somn sau în stare de relaxare, aduce alinare şi susţinere acolo unde este o problema medicală şi înlesneşte odihna, ceea ce creşte gradul general de confort.

Care este cea mai bună saltea pentru tine şi spatele tău?

Cum să alegi salteaua perfectă pentru tine aici.

Informează-te asupra opţiunilor şi alege un magazin care permite încercarea saltelei pentru o perioadă mai lungă. Oricum ai dretul de retur fără nici o explicaţie în 14 zile, dar uneori e nevoie poate de mai mult timp să te lămureşti dacă ţi se potriveşte sau nu.

Vizita la un magazin traditional înseamnă contact direct cu produsul şi consiliere faţă în faţă, poate chiar şi testarea la faţă locului, dar starea de confort va fi simţită corect tot după o perioadă de testate.

Pentru un magazin online esenţiale sunt informatiile prezentate despre produs, optiunile de retur si politica de livrare si ambalare in timpul transportului.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!