Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ce e important când cumperi un scaun birou copii. Pentru ei și pentru tine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Din experiența magazinului nostru, pentru mai bine de jumătate dintre voi, părinții care citiți articolul acesta și ați căutat un scaun birou copii perfect, este foarte important să îndepliniți dorințele celui mic în materie de design. Stați liniștiți, nu sunteți singuri în această epopee! 🙂 

Dacă ești genul celălalt de părinte, care se gândește la bucuria copilului, dar în același timp este atent și la aspectele practice ale problemei, acest articol va răspunde și la întrebările tale. Vom trece în revistă caracteristicile de bază ale unui scaun birou copii, astfe încât, chiar dacă te gândești să-i îndeplinești dorința, să te asiguri în același timp că va avea o postură frumoasă și se va dezvolta armonios pe viitor.

De asemenea, ca și în cazul scaunelor de birou pentru adulți, insistăm pe ideea de a nu sta ore în șir nemișcat pe scaun, indiferent cât de ergonomic este modelul. Îndeamnă copilul să se miște, ieșiți la joacă, găsiți sarcini fizice de îndeplinit. Corpul uman nu a fost creat pentru a sta nemișcat, iar obiceiurile bune și rele se formează de pe acum.

Ce este important la un scaun birou copii? Punctul LOR de vedere!

Ce este important la un scaun de birou din punctul copiilor de vedere?

Designul. Adică dacă are culoarea favorită, personajul favorit, dacă se asortează cu biroul sau cu restul camerei, etc. Deciziile lor sunt 100% emoționale, iar noi, părinții, trecem cu greu peste ceea ce își doresc. Cum am mai spus, nu ești singur în această epopee :).

Dacă până la vârsta școlii ați marșat 100% pe aceste subiecte, va trebui să o faci în continuare. Întâi pentru că le asigură confort și continuitate pentru a trece ușor peste schimbări. A doua oară, pentru că altfel s-ar putea să-și facă temele oriunde în altă parte decât la birou, sau să arunce scaunul într-un colț și să se întoarcă la vechiul lui taburet.

Pe de altă parte, poate că ai o comunicare atât de bună cu copilul încât reușiți să ajungeți undeva la jumătatea drumului: personajul / culoare lui favorită + elementele de ergonomie pe care știi tu că trebuie să le îndeplinească scaunul.

Ce este important la un scaun birou copii din punctul TĂU de vedere

Aici se încadrează toate elementele de reglaj, plus materiale și îngrijire, la care numai tu te poți gândi.

Reglarea înălțimii

Cât de mult se înalță/ coboară șezutul este important atât pentru confortul copilului, cât și pentru ajustatea înălțimii scaunului în ritmul lui de creștere. La un adult, înălțimea optimă a șezutului unui scaun de birou se determină foarte simplut: este până la genunchiul persoanei, când stă în picioare. La fel procedează și pentru copil: înălțimea cea mai de jos a șezutului să se afle în zona genunchilor lui în momentul cumpărării scaunului.

Limitele de reglare a înălțimii șezutului se găsesc de regulă în descrierea scaunului și arată astfel: Înălțime șezut: 42 – 50 cm.

Mecanismul TILT (de balans)

Acest mecanism asigură balansul scaunului în momentul în care ocupantul se sprijină de spătar. Este un mecanism omniprezent la scaunele pentru adulți, foarte rar la scaunele pentru copii (probabil se consideră că nu asigură stabilitatea necesară unui copil în creștere) și este semnalat de prezența unui buton mare sub șezutul scaunului. Viteza și amploarea cu care balansează scaunul sunt reglate din acel buton. Vezi aici mai multe despre mecanismele și reglajele scaunelor de birou, dacă vrei să aprofundezi subiectul.

Stabilitatea

Stabilitatea ține de montaj, în primul rând, adică de tine, pentru că scaunele de birou cumpărate online se livrează demontate. Respectă instrucțiunile de montaj din colet și la final verifică dacă toate părțile mobile sunt bine asamblate, dacă scaunul este solid sau se mișcă din toate încheieturile. 

Ajustarea spătarului

Spătarul scaunul se ajustează sau este fix? Cât de mult se înclină și cum îi folosește copilului asta? 

Forma spătarului  – ergonomia scaunului

Pentru adulți, un scaun ergonomic este un scaun care asigură un suport superior al spatelui și are tot felul de reglaje care lucrează la o susținere ideală. Pentru copii lucrurile nu sunt chiar atât de complicate, și cele mai multe scaune nu au reglaje sofisticate, dar poți alege un scaun cu o curbură ergonomică în zona lombară, pentru momentele în care nu stă aplecat asupra lecțiilor. Dar cheia pentru o postură sănătoasă este tot mișcarea, ca și în cazul adulților.

Materialele din care este făcut scaunul

Fii atent la respirabilitate (mesh vs material compact), cât de mult încălzesc corpul (mesh vs stofă vs piele ecologică), cât de ușor se curață (culoare + stofa vs piele ecologică).

Cotierele

Pentru adulți, regula este ca cotierele să susțină antebrațele astfel încât umerii să stea drepți, iar mâinile să ajungă relaxate pe birou. Pentru copii  consideră și faptul că din dorința de a se sprijini pe cotiere, să nu ajungă să se încline nefiresc în laterale.

De asemenea, cotierele trebuie să se afle la o distanța potrivită față de corpul lui. Dacă îi cumperi un scaun cu un șezut prea lat, atunci și cotierele se vor afla la mare distanță față de corp și îl vor forța să depărteze mâinile nefiresc.

Prețul

Ca și gamă de prețuri, trebuie să știi că te așteaptă o investiție între 150 și 500 de lei, depinde de model – vezi câteva propuneri populare mai jos.

Propunerile noastre de scaun birou copii: 5 modele la modă acum

scaun birou copii HM Pure

Scaun birou copii HM Pure, gri sau roz

Sezutul este tapitat cu piele ecologica de culoare roz sau gri, spatarul este babricat din polipropilena, iar baza este metalica, vopsita. Inaltimea sezutului se poate regla intre 45 si 56 cm. Sustine pana la 80 kg.

Scaun birou copii HM Matrix, culori diferite

Tapițeria este realizată din piele ecologică neagră și stofa colorata divers. Șezutul se reglează foarte ușor pe înălțime, de la 41 la 51 cm, prin acționarea manetei amplasate sub scaun. Baza metalică oferă durabilitate și rezistență scaunului. Înălțime șezut: 41 – 51 cm. Susține 100 kg.

Scaun birou copii HM Daisy roz sau gri

Un alt scaun foarte popular printre fetițe. Tapițeria este realizată din mesh roz au gri, baza scaunului este din metal cromat, iar scaunul se ajustează pe înălțime ținând pasul cu dezvoltarea copilului, între 46 și 56 cm. Brațele și spătarul sunt fixe. Susține maxim 80 kg.

Scaun birou copii HM Andy culori diverse

Spătar din mesh, șezut din stofa, și structură din metal cromat – este un scaun făcut să dureze. Are mecanism TILT (balans), iar șezutul se reglează între 42 și 50 cm. Poate susține 100 kg.

Scaun HM Doblo din stofa, culori diferite

Scaunul HM Doblo este un scaun pentru copii rezistent, confortabil si practic. Tapiteria realizata din stofa de culoare bej, tucoaz, gri sau roz si baza alba vor oferi un aer modern si luminozitate incaperii.  Sustine o greutate de pana la 100 kg.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.