Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ce au în comun Arca lui Noe și papioanele? În acest caz lemnul și măiestria de a-l prelucra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Un creator de jucării se presupune că are spirit ludic și iubește copiii. Un creator de jucării din lemn se presupune că are în plus măiestria și răbdarea de a desăvârși fiecare piesă în parte. Vlad Mîndăianu pare să le aibă pe toate acestea, și încă ceva în plus, care l-a făcut să pășească și pe tărâmul modei, pentru că pe lângă mașini de jucărie, machete din lemn și o prea frumoasă Arcă a lui Noe, el creează și papioane.

Toate creațiile sale sunt din lemn de esențe locale și exotice, tăiate, finisate și îmbinate cu grijă, pentru a obține obiecte pe care să fii mândru că le deții și au acea noblețe a lucrului frumos și cu substanță, care îmbogățește orice interior sau, iată, ținute  bărbătești.

Dudy Toys este urmarea firească a moștenirii de familiei – unul dintre bunicii lui Vlad a fost tâmplar – și a experienței proprii în tâmplărie standard (uși, ferestre, mobilier), la care s-a adăugat dorință de a învață și a experimenta lucruri noi, de a valorifica și distila experiența a două generații în aceste mici opere de artă.

Jucăriile și machetele Dudi Toys sunt rezultatul acestei experiențe cumulate și dovada că meșteșugul și experiența se pot exprima – și trebuie să se exprime – în forme concrete, dar și căutate de public pentru a-și dovedi valoarea.

Macheta Ford AA 1929
Macheta Ford AA 1929, lemn de tei si fag, finisata cu lac de apa.
Macheta Chevrolet Coupe 1934
Macheta Chevrolet Coupe 1934, lemn de tei si fag, finisaj lac ecologic.
Macheta Cadillac Roadster 1931
Macheta Cadillac Roadster 1931, lemn de tei si fag, finisaj ceara.

Arca lui Noe, din lemn de tei sau brad, demontabilă și cu cele 46 de figurine ale sale poate fi un izvor de nenumărate povești pe care părintele le poate spune și copilul și le poate reprezenta și repeta atfel la nesfârșit.

O poveste plină de pilde și  exemple minunate pentru orice copil, Arca lui Noe este finisată cu uleiuri naturale care o fac să fie foarte sigură pentru orice vârstă si in plus, fiind lucrată frumos, poate fi păstrată ca amintire palpabilă de la vârsta magică a poveștilor.

jucarii-arca_lui_noe1
Jucarie Arca lui Noe cu 46 figurine, lemn de brad sau tei, finisata cu ulei si ceara ecologice.
Jucarie Ciccarelli Grand Prix, lemn de tei si fag, finisata cu ulei ecologic
Jucarie Ciccarelli Grand Prix, lemn de tei si fag, finisata cu ulei ecologic

De ce papioane, însă? Aici, inspirația a venit tot din familie. Sora lui Vlad a fost cea care a dat ideea, iar el a preluat-o și a dezvoltat-o până la stadiul de colecție. Îmbină esențe autohtone cu esențe rare, din pădurea ecuatoriala din America de Sud, folosindu-se atât de unelte de mână cât și de tehnică automatizată, cum este frezarea cu comandă numerică – necesară pentru precizie, dar și pentru execuție rapidă.

Toate produsele sunt disponibile pe piața românească, dar și pe cea franceză – de aici și numele franțuzești ale papioanelor. Tot Franța, mai precis regiunea Provence-Cote D’Azur este „vinovată” și pentru inspirația necesară elaborării colecției de papioane.

Cât despre jucării și machete, se pare că există și alte modele pe planșeta de desen, iar sursele de inspirație sunt peste tot, inclusiv la clienți, spune Vlad.

Așa că sunteți bineveniți să urmăriți selecția de imagini făcută de noi și să lăsați un feedback sau chiar o idee pentru o viitoare jucărie.

Pentru mai multe imagini și idei de asortare a papioanelor: Dudi Toys.

papion_lemn_tarascon

papion_lemn_saint-remy

papion_lemn_Mazan

papion_lemn_frejus

papion_lemn_Cerest

papion_lemn_Biot

papion_lemn_bedoin

papion_lemn_arles

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.