Un creator de jucării se presupune că are spirit ludic și iubește copiii. Un creator de jucării din lemn se presupune că are în plus măiestria și răbdarea de a desăvârși fiecare piesă în parte. Vlad Mîndăianu pare să le aibă pe toate acestea, și încă ceva în plus, care l-a făcut să pășească și pe tărâmul modei, pentru că pe lângă mașini de jucărie, machete din lemn și o prea frumoasă Arcă a lui Noe, el creează și papioane.
Toate creațiile sale sunt din lemn de esențe locale și exotice, tăiate, finisate și îmbinate cu grijă, pentru a obține obiecte pe care să fii mândru că le deții și au acea noblețe a lucrului frumos și cu substanță, care îmbogățește orice interior sau, iată, ținute bărbătești.
Dudy Toys este urmarea firească a moștenirii de familiei – unul dintre bunicii lui Vlad a fost tâmplar – și a experienței proprii în tâmplărie standard (uși, ferestre, mobilier), la care s-a adăugat dorință de a învață și a experimenta lucruri noi, de a valorifica și distila experiența a două generații în aceste mici opere de artă.
Jucăriile și machetele Dudi Toys sunt rezultatul acestei experiențe cumulate și dovada că meșteșugul și experiența se pot exprima – și trebuie să se exprime – în forme concrete, dar și căutate de public pentru a-și dovedi valoarea.



Arca lui Noe, din lemn de tei sau brad, demontabilă și cu cele 46 de figurine ale sale poate fi un izvor de nenumărate povești pe care părintele le poate spune și copilul și le poate reprezenta și repeta atfel la nesfârșit.
O poveste plină de pilde și exemple minunate pentru orice copil, Arca lui Noe este finisată cu uleiuri naturale care o fac să fie foarte sigură pentru orice vârstă si in plus, fiind lucrată frumos, poate fi păstrată ca amintire palpabilă de la vârsta magică a poveștilor.


De ce papioane, însă? Aici, inspirația a venit tot din familie. Sora lui Vlad a fost cea care a dat ideea, iar el a preluat-o și a dezvoltat-o până la stadiul de colecție. Îmbină esențe autohtone cu esențe rare, din pădurea ecuatoriala din America de Sud, folosindu-se atât de unelte de mână cât și de tehnică automatizată, cum este frezarea cu comandă numerică – necesară pentru precizie, dar și pentru execuție rapidă.
Toate produsele sunt disponibile pe piața românească, dar și pe cea franceză – de aici și numele franțuzești ale papioanelor. Tot Franța, mai precis regiunea Provence-Cote D’Azur este „vinovată” și pentru inspirația necesară elaborării colecției de papioane.
Cât despre jucării și machete, se pare că există și alte modele pe planșeta de desen, iar sursele de inspirație sunt peste tot, inclusiv la clienți, spune Vlad.
Așa că sunteți bineveniți să urmăriți selecția de imagini făcută de noi și să lăsați un feedback sau chiar o idee pentru o viitoare jucărie.
Pentru mai multe imagini și idei de asortare a papioanelor: Dudi Toys.