Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O căsuță de 70 mp din panouri sandwich termoizolante, folosită drept locuință și birou

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

O căsuță de 70 mp este perfectă atunci când nu ai copii (deși cred că se poate adapta și pentru copii) și terenul este mic. Această căsuță de 70 mp din panouri sandwich este mai mult decât atât, trebuind să respecte și regulile de urbanism destul de stricte ale zonei în care se află (Vancouver), dar și dorința proprietarei de a îmbina armonios activitățile de birou cu viața de zi cu zi.

Casa este proiectată și executată la cheie de către cei de la LaneFab Canada și este o bijuterie, ca mai toate casele lor. Tot ca multe alte case proiectate de ei, această căsuță modernă și ușor de întreținut se află amplasată în spatele unei curți în care există o altă casă, în acest caz deținută de mama proprietarei.

Această oportunitate, de a construi în spatele caselor existente, a fost creată de autoritățile în Vacouver tocmai pentru a permite proprietarilor de teren să valorifice spațiile goale din curți, și doritorilor să-și construiască căsuțe noi, mai mici, dar și mai ușor de finanțat pe piața imobiliară aglomerată din zonă.

Vedeți și celelalte proiecte de case din panouri sandwich create de Lanefab si  prezentate de noi:

Organizare pe 2 nivele, cu birou inclus

Această căsuța de 70 mp are acoperișul într-o singură apă, ceea ce permite organizarea internă pe 2 nivele. În partea cea mai scundă a casei se află livingul, destul de înalt și el, și bucătăria deschisă. Partea mai înaltă a casei găzduiește la demisol dormitorul și baia, iar la etaj biroul proprietarei.

Biroul este luminos, aerisit, cu un spatiu suficient de mare pentru a lucra relaxat atat in picioare cat si sezand pe scaunul de birou . Biroul este deschis spre living, ceea ce creeaza autumat un spatiu larg si civilizat pentru interactiune cu clientii, chiar daca doamna lucreaza de acasa, in timp cespatiul ei personal este discret ascuns in spatele unei usi culisante.

Acoperișul înalt, perforat de ferestre, care se înalță deasupra livingului și a zonei de lucru creează o senzație de spațiu mult mai mare decât cei câțiva zeci de metri pătrați despre care este vorba de fapt, în termeni de suprafață locuită.

Peretele care delimitează zona de zi de cea de noapte, deși nu se înalță până la tavan, este suficient de înalt pentru a asigura discreție biroului.

Citește și: 

Cum să alegi un scaun birou perfect pentru biroul de acasă

tipuri de scaune de birou cu sprijin pentru picioare

Magazin.sporulcasei.ro: scaune ergonomice

Dormitorul și baia la demisol

Singurul dormitor al casei se află la demisol. Adică efectiv s-a săpat în curte pentru a face loc unui dormitor de o înălțime normală, în timp ce regimul de înălțime al zonei, de 5,8 metri, este respectat cu strictețe. Este un artificiu pe care compania l-a mai folosit cu succes și la alte proiecte.

În acest caz, ferestrele generoase orientate spre sud, pereții și mobilierul albe, valorifică din plin lumina naturală și oferă aceeași senzație se spațiu larg. În dormitor se află și cea mai mare parte a spațiilor de depozitare ale casei, sub formă de dulapuri și sertare încastrate.

Grădina și managementul apelor pluviale

Încă din stadiul de proiect s-a gândit și grădina exterioară. Pentru că terenul disponibil este mic, a trebuit sistematizat și amenajat riguros, atât pentru a putea fi folosit pentru recreere, cât și pentru colectarea și managementul apelor pluviale.

Avem așadar ceea ce se numește rain garden – o grădina care colectează toată apă de pe proprietate și o folosește în mare parte pentru a crește plantele, și doar surplusul este deversat în sistemul de canalizare al orașului.

Apa de pe acoperiș este direcționată spre terasa pavată lipită de casă, de unde, prin niște șipote zidite, este trimisă către grădinile amenajate pe laturi. Remarcați șipotul de beton din dreapta, precum și îngrămădirea de pietre de râu realizată pentru a nu permite apei să strice stratul de flori.

Stratul și gabioanele din stânga imaginii de mai jos, au același rol de stabilizare și colectare a apei. Vegetația este folosită peste tot pentru a ascunde sau a scoate în evidență diverse elemente arhitecturale.

casuta de 70 mp cu birou inclus

Izolație termică și confort sporit

Pentru facturi mici și confort sporit, casa este construită folosind materiale și sisteme cu grad mare de izolare față de mediul extern: pereții exteriori sunt din panouri sandwich termoizolante cu polistiren expandat de 33 cm grosime, iar ferestrele au 3 foi de sticlă. Casa este pe structură de lemn și folosește sisteme de încălzire cu recuperarea căldurii și iluminat pe baza de LED.

Sursa imagini: Lanefab . Fotografii: Colin Perry.

Din păcate compania nu a făcut publice planurile casei, dar sperăm ca imaginile prezentate să vă inspire.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

3 comentarii la „O căsuță de 70 mp din panouri sandwich termoizolante, folosită drept locuință și birou”

  • Buna ziua
   In Canada cu siguranta costa mult. Pentru o estimare corecta la nivelul pietei romanesti, cereti o calculatie la o companie care construieste case din panouri sandwich pe cadre de lemn.
   Toate bune!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.