Casa şi grădina renovate şi perfect adaptate împrejurimilor şi obiceiurilor proprietarilor - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Casa şi grădina renovate şi perfect adaptate împrejurimilor şi obiceiurilor proprietarilor - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Casa şi grădina renovate şi perfect adaptate împrejurimilor şi obiceiurilor proprietarilor

Casa şi grădina sunt, sau ar trebuie să fie, un tot unitar, gândite să funcţioneze împreună pentru a satisface nevoile proprietarilor, dar şi pentru a respecta natura şi vecinii.

Datele de început ale aceste renovări sunt o căsuţa mică într-o curte alungită, doi stejari bătrâni şi o mică albie secată în spatele curţii.

La asta se adaugă stilul de viaţă al proprietarilor, care iubesc să invite prieteni, dar le place şi liniştea, iubesc arta – colecţionează sculpturi şi picturi – şi muzica pe care vor să o poată ascultă în orice colţ al casei.

Plus rigorile urbanistice ale zonei: într-un cartier cu case pe un singur nivel, cei doi au preferat să renoveze în acelaşi stil, adăugând valoare clădirii pe orizontală, nu pe verticală.

casa-si-gradina-renovare1
Corpul vechi de cladire – vedere din fata

Casa şi grădina de la care se pleacă în această renovare au un aspect oarecum contradictoriu: casa pare modestă şi cumva demodată, retrasă de la stradă, străjuită de un stejar bătrân, fără accesorii sofisticate.

O privire mai atentă descoperă o curte amenajată în stil modern, cu spaţii bine, dar discret amenajate, care conduc privirea şi paşii spre intrarea în casă.

Corpul vechi de clădire -renovat şi el şi cu o prelungire nouă de sticlă

Corpul vechi de clădire găzduieşte bucătăria, un loc de luat masa care se deschide spre curtea din spate şi un dormitor pentru oaspeţi. Acest corp de clădire a căpătat şi el o extindere din sticlă în spate, care se deschide către curte, terasele şi aleile de acolo.

casa-si-gradina-renovare3
Corpul vechi de cladire – vedere din spate, cu corpul nou in stanga
casa-si-gradina-renovare4
Corpul vechi de cladire – detaliu extindere din sticla si terasa inaltata
casa-si-gradina-renovare6
Bucataria
casa-si-gradina-renovare7
Bucataria – insula de bucatarie
casa-si-gradina-renovare10
Locul de luat masa in extinderea de sticla

Corpul nou de clădire: sticlă, lemn şi metal

În dreapta acestei construcţii se află garajul deschis, în spatele căruia se aliniază, nebănuită la o prima vedere, partea nouă a casei.

Această extindere este construită de-a lungul lotului de teren, pentru a proteja cel de-a doilea stejar de pe proprietate şi pentru a îngloba terasele şi spaţiile pentru timp liber cu prietenii dorite de proprietari în spatele casei.

Corpul nou include doar dormitorul matrimonial şi o baie generoasă, ambele deschizându-se către curtea interioară creată de unghiul dintre cele 2 corpuri de clădire.

casa-si-gradina-renovare9
Dormitorul matrimonial, cu ferestre spre curte
casa-si-gradina-renovare8
Baia matrimoniala

Sticla şi deschiderile multiple sunt folosite peste tot cu generozitate pentru a permite circulaţia nestingherită, dar şi pentru aportul de lumină.

casa-si-gradina-renovare5
Curtea din spate si corpul nou de cladire. In prim plan: fereastra mare a dormitorului matrimonial.

 

Amenajarea este aerisită, într-o paleta neutră dominată de alb şi negru, încălzită de prezenţa nuanţelor calde ale lemnului reciclat, accesoriile şi obiectele de mobilier în culori intense plasate pe alocuri.

casa-si-gradina-renovare11 casa-si-gradina-renovare12

Un proiect Nick Deaver Architect. Sursa imagini: Archdaily

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Mobila de sufragerie potrivită. Piese esenţiale şi aranjamente funcţionale

Dacă reamenajezi sau te muţi în casă nouă, indiferent dacă vorbim despre un apartament de …