Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ai cumpărat o casă la roșu? Vezi cum o poți amenaja!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

După mult efort depus în a economisi banii necesari, dar și după stresul de a găsi ceva adecvat necesităților, dorințelor și bugetului, în sfârșit ți-ai găsit casa la care visai. Sau nu?! Dacă ai achiziționat o casă la roșu, cu siguranță că în forma ei inițială nu este locuința ta de vis, însă are compartimentarea pe care o dorești și un mare potențial în a deveni casa perfectă. Pentru posesorii de case la roșu, am realizat un mic ghid cu sfaturi de amenajare!

Ce înseamnă casă la roșu

La o prima privire, o casă la roșu nu oferă o imagine prea îmbucurătoare. Fundația, câțiva pereți și structura de bază a acoperișului nu spun prea multe fără un plan adecvat, iar până ce casa va fi finisată este un drum destul de lung. La o casă aflată în acest stadiu nu este montată nici măcar învelitoarea acoperișului, pentru care ai de ales între învelitori ceramice (țigle sau olane), metalice (tablă plană, tablă cutată sau tablă tip țiglă), bituminoase (șindrilă bituminoasă), lemn (șindrilă tradițională) sau piatră naturală (ardezie). Când alegi o învelitoare, trebuie să te asiguri că echipa care face lucrarea are experiență în lucrul cu materialul respectiv.

Ferestrele și ușile, dacă sunt pe comandă, sunt de obicei montate de către cei care le produc. Pentru instalațiile sanitare și sistemul de încălzire și ACM obligatoriu vei avea nevoie de o echipă specializată.

La fel, când alegi finisajele, cei care le montează trebuie să aibă experiența necesară și trebuie să te asiguri că ții lucrarea sub control, atât din punct de vedere al timpului cât și al bugetului.

Dacă lucrările de finisare nu se pot realiza fără o echipă de meșteri, există câteva aspecte care te poți ocupa numai tu, alături de restul familiei:

Alegerea finisajelor

Casele la roșu au marele dezavantaj, dar în același timp avantaj, de a nu include în preț și finisajele. Acest lucru îți dă o mare libertate de a alege și de a-ți face o casă așa cum îți dorești. Deci, mobilizează-ți familia și porniți împreună în căutarea celor mai inspirate finisaje. Nu lăsa nimic la voia întâmplării – și vei constata că sunt destule amănunte de luat în calcul.

Funcție de stadiul proiectului, vei avea de decis: culoare tâmplăriei exterioare și interioare, placările și pardoselile, culoarea pereților. Scena a fost pregătită, iar acum vin la rând mici detalii care vor conta mai târziu foarte mult: alege tu, și nu lăsa pe seama meșterilor, amplasarea și numărul corpurilor de iluminat precum și amplasarea, numărul și designul întrerupătoarelor și prizelor, denumite și elemente de aparataj modular.

Sursa imagine: pixabay.com.

Mobilarea

Atunci când alegi mobila, gândește în perspectivă și asigură-te că se va potrivi nevoilor tale și peste câțiva ani, având în vedere faptul că mobilierul nu este, în general, un lucru pe care îl schimbăm prea des. Optează pentru piese rezistente și calitative, cum sunt paturile din lemn masiv, canapelele din materiale durabile, și peste tot unde este posibil, integrează mobilier pe comandă, pentru a valorifica la maxim spațiul și a avea exact funcțiile pe care le vrei.

Mobila pe comanda living. Sursa imagine: http://www.unican.ro/

De la casă la “acasă

Ceea ce face casa acasă ține de cei care locuiesc acolo. Lumina, culoarea, aromele, zgomotele, texturile – toate acele mici lucruri pe care dacă le îndepărtezi, casa ta poate fi a oricui. În casele noi este frapantă adesea lipsa de personalitate, ca și cum niște pereți proaspăt văruiți și o tâmplărie nouă sunt de ajuns pentru a defini “acasă”.

Cu siguranță ai niște amintiri și niște obiceiuri preferate, un pled colorat sau o icoană veche, un parfum de interior favorit sau o bancă veche din lemn. Sau poate preferi o anume lenjerie de pat spectaculoasă, un balansoar din răchită lângă patul matrimonial sau flori de câmp în vaze împrăștiate peste tot.

Orice ar fi, noua ta casă, oricât de uimitoare ți se pare realizarea inițială, trebuie “trăită” pentru a deveni acasă.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.