Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Casa este integrată în stâncă sau stânca este integrată în casă?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Un proiect interesant, al unei căsuţe de vacanţă cu amprenta la sol de doar 30 mp, prinsă parcă între stâncile de pe ţărmul norvegian. Este o idee pentru amplasamente neobişnuite şi (încă) o dovadă că nu există problemă fără soluţie, dacă toţi cei care paricipă la proiect sunt deschişi la idei noi.

Deşi amplasată în apropierea ţărmului, faptul că este înconjurată de monoliţi de piatră atenuează mult din efectele neplăcute ale vânturilor nordice.

casuta_stanca3

Acoperişul este practic o foaie, o placă de beton frântă, care se întinde de la stânca verticală din lateral, până la stânca pe care este aşezată clădirea. Această placă este în acelaşi timp acoperiş şi platforma de observaţie/terasă. Treptele turnate în partea înclinată a plăcii sunt acolo pentru a permite accesul facil pe terasă.

casuta_stanca7

Ceilalţi doi pereţi sunt din sticlă, oferind privelişti minunate şi conexiunea cu natura pe care te aştepţi să o ofere o casă de vacanţă.

casuta_stanca5

casuta_stanca9

În căsuţa se intră printr-o mică terasă pavată, la care se ajunge pe poteca din pădure. Aici te întâmpină banca de beton care se prelungeşte şi în interior şi o vatră pentru foc.

Şi pardoseala căsuţei este tot din beton, iar încălzirea este asigurată de o sobă pe lemne.

casuta_stanca6

casuta_stanca10

Tavanul este decorat cu fâşii de stejar împletite, acesta fiind lemnul folosit la construcţie, inclusiv pentru micul loc de dormit suspendat, ca un cuib.

casuta_stanca8

casuta_stanca12

Deşi căsuţa pare una cu stânca, are pereţi, de sticlă sau din lemn, paraleli cu aceasta, pentru a putea asigura confortul termic şi integritatea construcţiei. La nivelul principal se afla si baia.

casuta_stanca13

Firma de arhitectură Lund Hagem mai are în portofoliu şi alte proiecte de agest gen, care, în loc să transforme terenul pentru a face loc casei, foloseşte fiecare curbă şi înclinaţie pentru a o integra în proiect şi astfel rezultă clădiri care par să facă parte din peisaj.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.