Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Casa eficienta energetic se poate construi din BCA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Potrivit Ytong, oricine poate avea o casa eficienta energetic. Unul dintre secrete sta in materialele de constructie folosite. Spre exemplu, BCA-ul este unul dintre cele mai eficiente energetic materiale de constructie. Si este la indemana tuturor. Odata cu mult mediatizata criza economica care a dus la o crestere vertiginoasa a preturilor petrolului si gazului metan, necesitatea cresterii eficientei energetice a cladirilor a crescut proportional. Perspectiva reducerii costurilor de incalzire a cladirilor a suras tuturor. Mai ales ca din reducerea emisiilor de dioxid de carbon beneficiaza si mediul inconjurator. Astfel ca, pe langa facturi cu valori mult mai scazute, castigi si admiratia organizatiilor de mediu.

Dar ce are atat de special acest BCA sau beton celular autoclavizat? Inventat in anii ’20, in Suedia, in plina criza energetica, BCA-ul este la fel de usor de prelucrat ca lemnul, dar este rezistent la foc si durabil ca o caramida. In plus, are si aceleasi calitati ecologice ale silicatului de calciu. BCA-ul este un bun izolator termic si are un impact redus asupra mediului, in toata durata de viata. Realizat doar din materii prime naturale, precum nisip, var, ciment si apa, BCA-ul este un material foarte usor (de 4 ori mai usor decat betonul traditional), ofera izolare fonica si se instaleaza rapid.Ytong_casa_pasiva

 

„Noi suntem pionieri pe piata mondiala de BCA si cunoastem foarte bine beneficiile pe care le ofera, in special in zona de eficienta energetica. Casele construite cu beton celular autoclavizat sunt cu siguranta casele viitorului”, subliniaza Mircea Sibana, consultant Ytong, cel mai mare producator de BCA din lume.

De cele mai multe ori, adaugarea unui strat izolator poate creste pretul materialelor cu pana la 20%. In plus, nu intotdeauna este nevoie de aceste materiale izolatoare. Astfel, folosirea din start a unor materiale eficiente energetic ce nu mai necesita izolatie, ne scuteste de multe batai de cap.

Un proiect de casa care produce mai multa energie decat consuma, a fost finalizata deja in Germania.  Accesati link-ul pentru detalii si planse.

[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

2 comentarii la „Casa eficienta energetic se poate construi din BCA”

  1. am citit si eu lucruri foarte bune despre ei. ma tot uit ca vreau sa imi fac si eu o casa si as vrea sa o fac din bca. chiar daca sunt cei mai scumpi de pe piata, casa o faci pe toata viata si se merita. aveam mama o vorba, dai un ban dar stai in fata :))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.