Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Casa e4 din caramida de la Wienerberger – cu un pas mai aproape de finalizare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Construirea Casei e4 din caramida de la Wienerberger a ajuns intr-o noua etapa, continuandu-se astfel drumul prin care prima constructie de acest gen din sud-estul Europei va deveni „acasa“ pentru familia beneficiara.

Casa e4 din caramida de la Wienerberger are la baza sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm, utilizand blocuri ceramice Porotherm 38 STh din gama Porotherm TermoExpertpentru zidaria exterioara, blocuri ceramice din gama Porotherm Interior pentru compartimentare, mortar Porotherm TM, planseul ceramic Porotherm si buiandrugi Porotherm.

“Utilizarea sistemului complet de zidarie ceramica in constructia Casei e4 din caramida de la Wienerberger ofera avantaje imbatabile: pastrarea temperaturii optime prin eliminarea puntilor termice, maximizarea calitatilor unei constructii durabile si confortabile. In plus, sistemul complet de zidarie ceramica ofera rapiditate in executie, costuri reduse la manopera, precum si un microclimat sanatos. Proiectul Casa e4 este, de fapt, un excelent studiu de caz pentru toti cei interesati sa-si construiasca o casa in viitorul apropiat. El demonstreaza ca o locuinta performanta energetic poate fi realizata cu un cost accesibil, printr-o proiectare riguroasa, prin utilizarea unor materiale de constructii de o calitate foarte buna si o atenta supervizare a lucrarilor de executie”, declara Corneliu Fecioru, Membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing, Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Planseul ceramic montat la Casa e4 este compus din grinzi precomprimate in invelis ceramic Porotherm si blocuri ceramice pentru planseu: Porotherm 60 si Porotherm 45. In prezent, pe piata din Romania, planseul ceramic Porotherm reprezinta una din cele mai bune solutii in categoria planseelor mixte cu nervuri de beton armat. Solutia Porotherm pentru plansee ofera o capacitate portanta deosebita, eficientizeaza consumul de beton si armatura, si ofera un timp de executie cu pana la 30% mai rapid fata de produsele clasice de beton armat, economisind astfel atat materiale, cat si timp necesar manoperei.

Blocul Porotherm 38 STh este inspirat din natura, avand o structura interioara asemanatoare cu un fagure de miere prin care se obtine o eficienta termica ridicata in comparatie cu alte produse din piata. Acest tip de bloc ceramic are cea mai buna conductivitate termica, fiind un produs unic, sub patent exclusiv Wienerberger.

Inca o modalitate prin care Wienerberger doreste sa transforme acest proiect unic intr-un camin pentru familia beneficiara, este personalizarea cu numele acestora a fiecarei caramizi Porotherm folosita la constructia primei Case e4 din Romania. Astfel, beneficiarii, familia Fortescu, simt cu adevarat ca aceasta casa le apartine. Cei patru membri ai familiei au vizitat de curand fabrica de caramida de la Tritenii de Jos, judetul Cluj, descoperind astfel tehnologia avansata de productie a caramizilor Porotherm:

Lucrarile la Casa e4 din caramida de la Wienerberger, care au fost demarate la jumatatea lunii iunie 2014 in Paradisul Verde din Corbeanca, judetul Ilfov, sunt in plina desfaşurare, fiind finalizata in prezent montarea peste parter a planseului ceramic Porotherm din gama Porotherm Complet si continuarea zidariei la etaj.

Conceptul e4 inseamna eficienta energetica, economie, reducerea impactului asupra mediului, emotie si sanatate. Mai multe informatii despre solutiile integrate utilizate la construirea Casei e4 sunt disponibile pe www.casae4.ro si www.Facebook.com\WienerbergerRomania.

[divider]

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.