Casă din lemn? Uite un sistem eficient de protecție antifoc

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Lemnul este dur, rezistent și îmbătrânește frumos. Cu puțină îngrijire, poate dura secole, așa cum arată clădirile vechi. Lemnul este ușor și curat de folosit, menținut și reparat. Iar când nu se mai poate repara se poate refolosi sub altă formă sau arde, și atunci ne oferă căldură, nu moloz, ca alte materiale de construcții.

Ca și mediu în care să trăiești, o clădire de lemn este mult mai plăcută, datorită protecției acustice și termice. Reglează umiditatea, absorbind apa când este prea multă și eliberând-o când este prea puțină.

Pentru casa este de lemn însă, trebuie vorbit și despre un alt tip de protecție și anume protecție antifoc.

Dacă v-ați decis să vă construiți o casă având la bază lemnul sau derivatele sale, precum PAL, placaj, furnir, este important să țineți minte că lemnul este destul de ușor inflamabil, iar pentru a vă proteja familia și investiția, este necesar să acționați încă din primele etape ale procesului de construcție.

Sika Pyroplast  este un sistem de acoperire antifoc pe baza de apă, transparent, care asigură protecţie la răspândirea flăcării şi întârzie arderea lemnului şi a produselor derivate din lemn. În contact cu căldura, sistemul expandează, generând un strat de spumă, care protejează peretele sau elementele din lemn suficient timp pentru a permite intervenția pompierilor sau chiar până ce incendiul se stinge de la sine.

Reduce riscul de incendiu prin reducerea inflamabilității lemnului mai gros de 10 mm și, derivatelor din lemn (placaj, PAL, OSB, plăci izolatoare din fibră lemnoasă ) și elementelor și plăcilor din furnir cu grosimi mai mari de 12 mm.

Conform clasificărilor europene, oferă maximă protecția la foc, având clasificarea B-s1-d0, ceea ce înseamnă că este un material combustibil cu aport scăzut la întreținerea arderii (B), nu degajă fum în timpul arderii (s1) și nici particule aprinse (d0).

Sistemul Sika® Pyroplast® Wood T este format din 3 produse distincte, care se pot aplica cu pensula sau prin pulverizare și care păstrează calitățile estetice ale lemnului, fiind transparente: un primer, stratul de protecţie propriu-zis, termo-spumabil şi un strat final de acoperire mat.

Suprafaţa pe care se aplică trebuie să fie uscată, fără impurităţi, praf, uleiuri, ceară, grăsimi, răşini etc.

La testul focului, lucrurile arată ca în imaginile de mai jos.

A este o incintă tratată cu un produs de ignifugare vândut în România, B este protejată cu Sika Pyroplast și C este o incintă netratată împotrivă focului. Cele 3 incinte sunt încărcate cu materiale prezente în orice casă (mochetă, mobilă, perdele, etc).

sika_pyroplast_test1
1. Incendiul pornește de la mochetă
sika_pyroplast_test2
2. Sika Pyroplast expandează și nu permite focului să ajungă la lemn
sika_pyroplast_test3
3. După 25 de minute: lemnul din structură nu alimentează incendiul, așa că acesta este aproape stins.
sika_pyroplast_test4
4. După 40 de minute: structura protejată cu Sika Pyroplast este intactă.

Mai multe detalii:  www.sika.ro.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

Magazin: Sisteme de irigatii

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!