Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Casă de vacanță pe malul lacului, cu linii contemporane și priveliști superbe

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Este o casă de vacanță pe 2 nivele, perfect integrată pe malul lacului, oferind în același timp intimitate și vederi superbe asupra apei. Construcția respectă pădurea din jur și s-a intervenit minimal asupra peisajului, iar placarea cu lemn la exterior dă impresia că întreaga clădire este acolo de când pădurea. Să vedem amănuntele.

Structură și suprafețe

Casa are 180 mp, 2 nivele și a fost construită în 2017 în Slovacia. Proprietarul și-a dorit expunere spre lac, dar și vedere spre toate elementele naturale înconjurătoare: lacul, pădurea, colinele din jur.

Astfel încât casa, deși pornește de la drumul de pădure cu un singur nivel, coboară odată cu panta spre lac și de la jumătate i se adaugă și un al doilea etaj, mai aproape de nivelul apei.

Nivelul superior, cel cu garajul, mai include 2 dormitoare, unul matrimonial și unul pentru copii, cu biroul la geamul de pe colț și 2 băi. Nivelul inferior include încă un dormitor, o baie și zona de living, cu suprafața vitrată generoasă.

Aparent inaccesibilă publicului, dar luminoasă și deschisă înspre lac

Casa pare inaccesibilă publicului, singura intrare de la drum fiind cea a garajului, dar odată ce cobori treptele spre apă ți se deschid două perspective încântătoare: cea a lacului liniștit și a fațadei luminoase dinspre apă.

Această fațadă este protejată cu obloane pliabile din lemn, astfal încât interiorul poate primi lumina chiar și cu obloanele închise, dar activitatea dinăuntru poate fi ascunsă privirilor, dacă este nevoie. Obloanele sunt și un bun mijloc de protecție, atunci când proprietarii nu se află acolo.


Amenajare interioară este modernă, simplă și elegantă

Amenajarea este modernă, simplă dar elegantă, cu mobilier încastrat pentru depozitări, suprafețe curate și lucioase, mobilier elegant și comod și sisteme de iluminat potrivite pentru fiecare zonă, fie pentru a evidenția, fie pentru a delimita.

Sursa: Hantabal Architekti  via https://www.archdaily.com . Fotograf: Juraj Hantabal.
Citește și O casă de vacanţă în stil scandinav, cu organizare simplă

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!