Casă de lemn pe structură de beton, cu vedere spre lac, pentru o familie cu un copil

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aceasta casă de lemn pe structură de beton pur și simplu respiră liniște. Este concepută pentru o familie de 3 membri, care și-a dorit o locuință de vacanță în care să se poată bucura de imaginea și împrejurimile Lac du Joux. Lacul este faimos în Elveția pentru frumusețea sa dar și pentru faptul că adesea este înghețat și zona este plină de oameni care fac drumeții sau patinaj pe gheața de un albastru pur.

Poziția și orientarea terenului i-au permis arhitectului Ralph Germann să îndeplinească dorința familie, sub forma unei construcții din panouri prefabricate din lemn, structurată astfel încât toate camerele au vedere spre lac. Clădirea îndeplinește astfel 3 mari dorințe ale proprietarilor: oferă imagini spectaculoase de oriunde din casă, inclusiv din băi, construcția este minim intruzivă și rezonabilă ca și costuri.

Structură de beton și panouri prefabricate din molid

Spre deosebire de alte clădiri din panouri prefabricate, aceasta are întreaga structură din beton. Toate fațadele casei sunt construite din panouri termoizolante din lemn de molid umplute cu vată minerală. Molidul este coniferul specific zonei, iar prin folosirea lui s-au menținut costurile clădirii în limite rezonabile și în același timp s-a redus timpul de construcție și impactul asupra mediului.

Mobilierul vizibil în imagini a fost proiectat tot de către Ralph Germann Architectes  și este făcut din furnir de mesteacăn, cu excepția maselor de dining de la interior și exterior care sunt făcute din lemn masiv de larice.

Livingul vazut din bucatarie
Vedere din living si terasa cu masa din lemn masiv
Masa de dining din interior, din furnir de mesteacan
Vedere dn living
Dormitorul de la etaj
Baia de la etaj, cu vedere spre lac
Dormitorul cu vedere spre lac

Organizare simplă, în stil modern rustic

Deși contruita cu materiale și tehnici moderne, casa are un aer rustic și o prezență foarte discretă în peisaj, specifică arhitecturii vernaculare. Cerdacul creat de acoperișul în 2 ape, lemnul de molid cu care este placată clădirea, coșul de fum vizibil de la distanță, lemnul de foc de pe terasă, toate duc u gândul la o casă veche de munte, dar care oferă tot conforul necesar anilor 2000.

La parter, ușile culisante uriașe  din sticlă, poziționate chiar în fata coloanelor de beton ale structurii se dechid către terasa generoasă orientată către lac, oferind atât o imagine splendidă, cât și toată lumina și aerul curat de care este nevoie.

La etaj se află dormitoarele și pentru că toate camerele au vedere spre lac inclusiv băile, casa scării și coridorul de acces de la etaj se află poziționate pe peretele din spatele casei, unde se află și intrarea secundară.

Casa scarii, cu scara dubla spre etaj, pozitionata in spatele cladirii. Intrarea secundara vizibilza pe peretele din dreapta, accesul in living in stanga.
Scara spre etaj, accesul pe o latura.
Scara spre etaj, accesul pe cealalta latura.

Fotografii de Lionel Henriod.

Click aici pentru mai multe informații

Alte proiecte Ralph Germann pe Sporulcasei.ro:

O cabană de munte construită într-un vechi arsenal elvețian

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.