Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Casa cu etaj si 4 dormitoare: reinterpretarea unei casei taranesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Casa taraneasca lituaniana este asociata, dupa cum afirma arhitectii de la Aketuri Architektai, cu toaleta in curte, confort minim, o curte de pasari noroioasa si o gradina mica de zarzavaturi. Pentru ca dupa o afirmatie atat de transanta este indicat sa vii si cu o solutie de impact, Aketuri Architektai au propus (si executat) un proiect de casa ce pleaca de la forma casei traditionale lituaniene, dar structural, ca dotari si finisaje este cat se poate de moderna si comoda.

Tipul de casa care a stat la baza ideii este acesta:

casa_taraneasca_lituania

Solutia la care s-a ajus arata ca in imaginile de mai jos, si chiar daca suprafata totala este relativ mica pentru o casa cu etaj si 4 dormitoare – doar 130 mp – casa are tot ce ii trebuie pentru confortul locatarilor si in plus, spre deosebire de o casa taraneasca, este plina de lumina si permite conexiunea intima intre interior si natura din jur, gratie peretilor culisanti din sticla.

Exteriorul casei este in construit in spiritual naturii inconjuratare, pentru rezistenta sporita si mentenanta minima: peretii si acoperisul sunt placati cu sist si finisati cu lemn tratat termic.

casa_4_camere_lituania1

casa_4_camere_lituania2

casa_4_camere_lituania3

Interiorul – partea de zi, care a fosta facuta publica – este dominat de alb si coloratia lemnului in nuante deschise, conceput astfel pentru a capta si valorifica la maxim lumina naturala. Livingul este inalt, valorificand toata inaltimea casei.

Remarcati rafturile incastrate in partea din stanga sus, si scara interioara care pleaca din living, si delimiteaza in acelasi timp zona de bucatarie si depozitare, de culoarul care duce spre dormitorul si baia generoasa de la parter.

casa_4_camere_lituania8

casa_4_camere_lituania9

casa_4_camere_lituania10

Din bucatarie si dinspre locul de luat masa se iese pe terasa insorita, generoasa, umbrita de un arbore secular.

casa_4_camere_lituania4

casa_4_camere_lituania6

Structura casei este pe cat de simpla, pe atat de eleganta. Parterul este impartit in 3 module, de la stanga la dreapta:  1.zona de zi, cu living si loc de luat masa, 2. bucataria, spate in spate cu o depozitare si apoi scara interioara langa care se afla culoarul de trecere si 3. Un dormitor impreuna cu o baie generoasa, dotata cu cada, cabina de dus, masina de spalat, chiuveta si WC.

casa_4_camere_lituania_plan_parter

Inte modulele 2. si 3. se afla un al doilea culoar, prin care se face accesul in casa si o strabate dintr-o parte in alta.

casa_4_camere_lituania7

Etajul urmeaza aceeasi structura pe 3 module, doar ca de data aceasta sunt ocupate doar 2 dintre ele, livingul fiind extins pe verticala pana la tavan. Etajul contine 3 dormitoare patrate, cu paturi duble si o baie care le deserveste pe toate. Simplu si eficient.

casa_4_camere_lituania_plan_etaj

Alte proiecte pentru case de piatra:

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.