Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Care sunt etapele construirii unei case mici?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pentru foarte multi beneficiari, a deține o locuință departe de zgomotul orașului reprezintă un vis pentru care merită să facă orice efort. Avantajele unei astfel de locuințe sunt mai mult decât vizibile, mai ales în contextul lumii contemporane, când poluarea, traficul și viteza fac parte din rutina zilnică.

Oarecum surprinzător, majoritatea persoanelor decise să construiască, își îndreaptă atenția către case mici, total opusul a ceea ce se dorea poate acum 5 ani, spre exemplu. Pe atunci erau căutate casele mari, opulente, spațioase, chiar dacă acest lucru însemna și costuri de întreținere pe măsură. Astăzi însă, putem vedea că beneficiarii caută de fapt acel loc pe care să îl numească acasă și în care să se poată refugia în intimitate, după o zi de muncă.

Care sunt etapele construirii unei case mici?

Proiectarea

Mai înainte de orice, avem nevoie de cineva care să realizeze proiecte de case. O firmă de proiectare, cu ingineri proiectanți care să cunoască în detaliu misterele realizării unei case, ar fi soluția cea mai potrivită. Pe de altă parte, dincolo de a fi o soluție, este și o necesitate pe care din punct de vedere legal trebuie să o îndeplinești, pentru a-ți construi mica căsuță.

Proiectantul va întocmi proiectul casei tale, astfel încât aceasta să îți poată răspunde atât cerințelor de ordin structural, cât și exigențelor din punct de vedere arhitectural. Un proiectant cu experiență îți va asculta ideile și îți va explica situația, indiferent dacă visul tău include proiecte de case mici, sau proiecte de anvergură.

În proiect vei avea partea scrisă, cu calculele aferente construirii locuinței, dar și o parte desenată, care va cuprinde imaginea schematică a casei, detaliile aferente anumitor elemente de construcție și îmbinări și tabele cu explicații suplimentare.

Casuta de 70 mp cu biroul proprietarului inclus

Execuția construcției

Următorul pas constă în găsirea unui executant, care să ne ajute să punem în operă lucrarea. Din acest punct de vedere putem vorbi despre o investiție mai consistentă, deoarece o echipă care să muncească zilnic, va necesita un anumit buget. Ce trebuie să știi este că această etapă ridică destul de multe provocări. Condițiile meteorologice, numărul de persoane sau echipe angrenate, dar și cantitățile estimate de materiale, ce pot fi depășite în anumite cazuri, acestea vor reprezenta puncte care te vor solicita într-o anumită măsură.

Totuși, chiar și în aceste condiții, este important ca decizia de termina ce ai început să construiești să primeze, deoarece o construcție începută, însă nefinalizată pentru o anumită perioadă, se poate deteriora în timp. Gerul, zăpada, soarele excesiv, aceștia sunt doar câțiva dintre factorii ce pot conduce către deteriorarea unei structuri.

Casa de 108 mp, cu 2 dormitoareFinisajele

În final, în momentul în care casa se afla “la roșu”, vei putea începe să ai în vedere finisajele. Este important să alegi finisaje de calitate, astfel încât aspectul casei să nu fie periclitat și nici să nu fie necesar să faci multiple reparații, după ce vei începe să utilizezi casa. Este important ca substratul pe care se aplică aceste materiale de finisare să fie corect realizat (pereți drepți, plafoane finisate, placi de beton drepte, fără goluri, vibrate în mod corect), deoarece materialele de finisare vor întâmpina probleme în a fi aplicate, sau vor scoate în evidență oricare dintre aceste defecte.

O casa pasiva, de 82 mp, cu sera ce valorifica caldura soarelui tot anul

O casă, indiferent de dimensiunea ei, este important să fie realizată în mod corect. De aceea este indicat să apelezi la specialiști atunci când vine vorba despre astfel de lucrări, tocmai pentru a avea garanția că fiecare categorie de lucrări va fi executată conform cerințelor tale. Acest lucru nu îți va oferi doar arhitectura dorită și o structura de invidiat, ci și siguranța în exploatare a casei dorite, astfel încât tu să te poți bucura de confortul deplin.
Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.