Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Care sunt cele mai căutate branduri de centrale termice?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Centrala termică a devenit un obiect indispensabil oricărei locuințe, indiferent de anotimp, datorită faptului că ne oferă un grad mare de independență. Centrala termică este principala responsabilă de producerea apei calde menajere, dar și de prepararea agentului termic necesar radiatoarelor noastre. Alegerea unei centrale termice are în vedere mai mulți factori, plecând de la prețul acestora și ajungând până la brandul producător. Acest cumul de factori ne face să alegem un anumit model de centrală termică, ce urmează a fi folosită pentru alimentarea caselor noastre cu apă caldă și agent termic.

Ca în fiecare domeniu și domeniul centralelor termice ne oferă un top al celor mai căutate și mai bine cotate produse. Trecerea de la sistemul centralizat la o centrală individuală de apartament este în mod cert o alegere eficientă, însă depinde foarte mult și spre ce anume ne îndreptăm atunci când facem o astfel de schimbare.

Printre cele mai bine cotate modele de centrale termice se situează centralele termice în condensație. Dintre acestea, modelele de centrale termice Ariston sunt unele dintre cele mai cunoscute și mai des achiziționate de către cumpărători.

Acestea sunt economice, datorită tehnologiei în condensație încorporate și care funcționeaza astfel: schimbătorul de căldură preia o parte din căldura care s-ar pierde odată cu gazele eliminate și o reintroduce în sistem, recirculând-o și punând-o la treabă din nou. Acest proces crește randamentul total al centralei, obținând rezultate mai bune cu aceeași cantitate inițială de gaz arsă, iar randamentul total al centralei urcă la 90-95%, fată de 70-80%, cat este la o centrală normală.

Ariston: Alteas One

Pentru zonele izolate: lemne sau energie verde

Tipul de combustibil disponibil în fiecare zonă geografică determină tipul de încălzire ales. Acolo unde gazul nu este o opțiune viabilă, rămâne energia electrică de la rețea, lemnul și produsele derivate (peleti, rumeguș), precum și energia solară sau eoliană.

Centrala pe lemne este încă în topul preferințelor consumatorilor, după cea pe gaz. Implică investiții mari în combustibil la începutul iernii, și ceva efort în intretinere și alimentare cu lemne, dar oferă toată independența și tot confortul necesar.

Centrala electrică este o altă opțiune pentru zonele fără gaz, dar energia de la rețea este cea mai scumpă opțiune în acest moment, după cum vedeți aici.

Ce alte opțiuni de încălzire și apă caldă există pentru zone izolate vedeți aici.

O centrală termică pe gaz rămâne cea mai elegantă și eficientă soluție în zonele în care există rețea de gaze.
Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.