Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Camera cu tobogan, un spatiu multifunctional pentru cei mici

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aceasta mansarda de afla intr-o casa din Taipei (Taiwan) si a fost amenajata de studioul de arhitectura Yestudio. Clientii sunt, potrivit arhitectilor, o familie crestina cu doua fetite, care si-au dorit un spatiu de joaca si intalnire pentru copiii lor, in mansarda casei. Familia nu a avut foarte multe specificatii, in afara de includerea unui tobogan, care este jucaria favorita a fetelor.

Accesul in mansarda de 40 mp se facea prin intermediul unei scari aflate pe o latura, iar ca si sursa de lumina naturala este fereastra de pe peretele mai scund.

Avem deci un spatiu asimetric, ca orice mansarda, cu acces prin podeaua camerei, care trebuie securizat cumva, un tobogan, ca singura cerinta expresa si diferiti copii pre-adolescenti ca si beneficiari certi.

Solutia oferita de cei de la  Yestudio este simpla, dar generoasa: spatiul poate fi folosit atat pentru joaca, cat si ca pat suspendat cu doua variante de coborare – scari si tobogan.

Spatiul poate fi adaptat usor pentru a deveni camera de copil de sine statatoare, daca i se adauga si un loc de studiu. In plus, daca ignoram toboganul, camera poate fi folosita la fel de bine pentru intruniri ocazionale ale adultilor.

Toate aceste functiuni sunt posibile datorita mobilierului incastrat, caruia nu i s-au impus foarte clar nici formele, nici functiile –  cu exceptia toboganului – dar si datorita spatiului ramas liber, care poate fi mobilat si utilizat dupa nevoile de moment.

Rafturile incorporate sub tobogan mascheaza si protejeaza casa scarii ascunsa sub intregul ansamblu, dar pot fi folosite si pentru orice depozitare, de la carti pana la suvenituri si  haine. Cutiile din partea de jos sunt, in acelasi timp simple cutii de depozitare, dar si taburete pentru activitati de moment si se pot folosi atat ca atare, cat si rasturnate.

camera_cu_tobogan1

camera_cu_tobogan10

camera_cu_tobogan6

camera_cu_tobogan7

Usile culisante ofera posibilitati nelimitate de amenajare si organizare.

camera_cu_tobogan9

camera_cu_tobogan5

Spatiul de la etaj este suficient de generos pentru a amenaja un mic dormitor suspendat, sau poate fi doar loc intim, pentru lectura, ascuns, sau plecat in cursa pe tobogan.

camera_cu_tobogan8

camera_cu_tobogan3

camera_cu_tobogan4

Toboganul si scarile aferente sunt elementul central al amenajarii si reprezinta dublura scarilor de acces in mansarda, oferind volum si energie mansardei.

camera_cu_tobogan2

camera_cu_tobogan11

 

camera_cu_tobogan12

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Un comentariu la „Camera cu tobogan, un spatiu multifunctional pentru cei mici”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!