Vânzarea casei: 5 lucruri care nu trebuie să se vadă în curte

Vânzarea casei se poate decide din orice motiv, de la falimentul personal până la mutarea în altă regiune, nevoia de spațiu mai mare sau din contra, nevoia de spațiu mai mic, potrivit vârstei și mărimii familiei.  Vânzarea casei se poate decide și când, după o încercare de câțiva ani, constanți că este mult mai comod să locuiești la bloc și să depozitezi orice surplus financiar într-un cont economii.

Să vinzi casa este un proiect în sine, și de câteva lucruri mărunte poate depinde atât prima impresie, cât și un plus de câteva mii de euro în prețul final.

Cum pregătești curtea, pentru a pune în valoare casa

Așa cum ochii sunt oglinda sufletului, curtea / grădina este oglinda întregii gospodării. Dacă plănuiești să scoți la vânzare sau să faci o evaluare a casei în viitorul apropiat, ține cont de sfaturile de mai jos. Potrivit tuturor agenților imobiliari, o casă și o curte curate, aerisite și cu reparațiile făcute au șanse mari să se vândă rapid, dar și să obțină prețul solicitat.

Și pentru că la vânzarea unei case, primul lucru pe care îl văd cumpărătorii este curtea, iată că trebuie să faci pentru a o pune în valoare și a crește și valoarea întregii proprietăți cu ajutorul ei:

Vezi Produsele recomandate

1.Ascunde uneltele și echipamentele de întreținere

Este posibil ca tu să fii un grădinar pasionat sau să fi încercat măcar să te ocupi de grădină, dar asta nu înseamnă că viitorii proprietari sunt interesați de aceleași lucruri. În plus, o grămadă de unelte aruncate într-un colț sau sprijinite de ziduri / garduri nu are tocmai darul de a crea imaginea idilică pe care încerci să o vinzi.

În plus, prezența unor echipamente împrăștiate prin curte înseamnă, pe lângă lipsa ta de atenție, că nu ai construit un spațiu de depozitare sau magazie, iar problema uneltelor va rămâne în seama viitorilor proprietari. Iar oamenii nu vor să cumpere probleme, vor să cumpere vise și oportunități.

magazie transofrmata in spatiu de primire

Un proiect interesant: aceasta magazie a fost transformata in spatiu de zi, iar gratarul, bicicletele si alte unelte sunt depozitate cu grija intr-o parte a cladirii. Curtea devine astfel un frumos spatiu se zi, deschis publicului oricand.

2.Atenție la pubelele de gunoi

Locuitul la casă înseamnă să îți depozitezi gunoiul menajer în pubele speciale care se vor goli de către compania de salubritate locală o dată pe săptămână. În cele mai multe cazuri, aceste pubele sunt lăsate undeva în preajma intrării pe proprietate, ca să fie la îndemână și, în virtutea inerției, acolo rămân ani la rând, până ce nici măcar nu le mai remarci aspectul sau prezența.

Dacă ai neglijat până cum să contruiesti un mic spațiu dedicat pentru pubele, trebuie să știi că, alături de alte chestiuni înghesuite în curte, strică impresia generală. Dacă nu ai intenția să le construiești vreun fel de îngrăditură, cât de mică, pentru a le feri de privirile vizitatorilor, atunci, măcar pe perioada vizitelor pentru vânzare, mută-le din fața casei.

Idee de spatiu dedicat pentru pubelele de gunoi.

3.Plantele neîngrijite sau moarte

Dacă vizionările sa fac iarna, curtea are mari șanse să arate jalnic. De obicei lipsa vegetației dă acest aspect neîngrijit oricărei curți, lasă la vedere orice neglijență și acoperă totul cu un strat gros de noroi!

Iarna copacii arată cam toți la fel  – și lasă loc privirii să treacă dincolo de ei! – cu excepția coniferelor, care dacă sunt rupte sau bolnave se vor remarca imediat. Plantele cu flori, însă, ale căror frunze s-au uscat, trebuie curățate de urgență, și solul din jurul lor menținut îngrijit.

Frunzele uscate trebuie strânse obligatoriu, iar dacă ai de gând să le păstrezi pentru compost sau mulci, atunci măcar păstrează-le organizat și îngrijit, în recipiente sau îngrădituri speciale. Faci compost? Foarte bine, dacă asta se întâmplă într-un spațiu dedicat și îngrijit, dacă nu, mai bine desființezi locul cu totul.

Dava vizionările au loc vara, simpla prezență a vegetației va înfrumuseța curtea, dar ai grijă ca arbuștii, copacii și gazonul să fie îngrijit tunse. Gardurile și porțile să fie îngrijite și vopsite, fără elemente de decor sau de siguranță lipsa.

Ai gazon? Ar fi bine să fi îngrijit, în acord cu anotimpul în care te afli. Iar toate sistemele de irigații și uneltele dedicate să fie strânse îngrijit într-o magazie sau lângă sursa de apă.

Ideile celorlalți despre curte nu coincid decât în mică măsură cu ideile tale, așa cu nu toate lumea va aprecia „îndemânările” tale.

4.Mașinile

Dacă ai un loc dedicat pentru garat mașina, folosește-l exclusiv pe acela – curtea este pentru altceva, iar acum este esențial să dai impresia de ordine. Un gazon cu urme de roți nu este apreciat!

Dacă ai o mașină veche, pe care o garezi pe peluză sau altundeva în curte, orice ai face, în câteva luni capătă un aspect de epavă, iar curtea începe să semene cu un garaj nefolosit. Lasă nostalgiile și găsește-i mașinii o destinație la timpul potrivit. Te va ajuta la impresia generală, iar după ce ai vândut casa, vei avea destule de făcut și fără problema unei mașini vechi pe cap. 

5.Semnele unei vieți agitate

Pentru tine este viața ta, în curtea ta, și acolo ai trăit poate unele dintre cele mai frumoase momente până în prezent, dar acest lucru nu este important pentru nimeni altcineva. E momentul să îți privești curtea și exteriorul casei cu ochi critic.

Ajută uneori să faci asta după o scurtă absență: de obicei la întoarcerea acasă lucrurile se văd într-o altă lumină. Dacă îți privești curtea cu un ochi critic și lucrurile nu arată tocmai așa cum ți-ai dori, de data aceasta nu mai trece cu vederea și nu mai amâna.

Strânge toate jucăriile, uneltele, ornamentele prăfuite, sârmele de rufe, gălețile, butoaiele de apă, bucățile de materiale de construcții, etc și aruncă-le.

Construiește cea mai bună imagine posibilă pentru casa ta, îndepărtând toate elementele care pot distrage atenția și ajutând potențialul cumpărător să focalizeze pe imaginea casei, pe amplasament și pe potențialele lui idei de îmbunătățire a peisajului.

Nu uita, vinzi o poveste! Mult noroc și nu uita să-ți ții curtea în bună ordine! 

Pentru reparații de ultim moment înainte de vânzarea casei: Card bancar de credit BCR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X