Umidificatorul cu funcţie de spălare a aerului

Umidificatoarele electrice au importantă sarcina de a aduce aerul din casele noastre la niveluri confortabile de umiditate, mai ales în timpul iernii. Există umidificatoare cu evaporare, cu ultrasunete, cu vaporizare şi cu filtre pentru purificare aerului, după cum am aflat de aici, dar astăzi vom vorbi despre umidificatorul cu funcţie de spălare a aerului, cu evaporare la rece.

Umidificarea aerului prin evaporare la rece

Acest tip de aparat umidifica aerul prin evaporare la rece cu ajutorul discurilor rotative, care se umezesc în mod constant într-un bazin intern cu apă. Acest proces este posibil deoarece apa se evaporă tot timpul: mai rapid când este cald şi mai încet când este frig (cu cât este mai cald, cu atât mai multe molecule de apă poate reţine aerul).

Evaporarea la rece se bazează pe nevoia de umiditate a aerului din încăpere şi nu pe vreun sistem de încălzire şi distribuire a vaporilor, care poate duce la umidificarea excesivă, chiar la condens şi depuneri de rezuduuri pe mobilă. Din această cauză umidificarea aerului prin evaporare la rece este considerată mai sănătoasă şi mai igienică.

Odata ce aerul a fost umidificat, particulele de murdărie care plutesc în derivă prin aerul uscat, se vor încărca cu apă şi vor cădea pe pardoseală, de unde le putem colecta cu aspiratorul.

Umidificatorul cu functie de spalare a aerului: principiul de functionare. Sursa imagine: http://electro.coplax.ch

 

Umidificatorul cu funcţie de spălare a aerului Clean Air Optima CA 807

Acesta este şi principiul de funcţionare al umidificatorului Clean Air Optima CA 807: aerul din cameră este aspirat in interiorul aparatului şi este direcţionat către discurile rotative care atunci când se rotesc, trec prin bazinul cu apă.

Discurile rotative funcţionează atât ca principal colector de impurităţi, cât şi ca umidificator al aerului, trecând permanent prin apa din bazin. Impurităţile colectate din aer se depun apoi pe fundul bazinului, de unde vor fi îndepărtate prin spălarea vasului.

Componentele CA807: Recipient pentru apa de la robinet, filtru anti-bacterian, discurile rotative, filtrul de carbon activ.

 

Display digital, setări intuitive şi filtrare suplimentară a aerului şi apei

Ceea ce îl face deosebit de util în orice anotimp, mai ales acolo unde familia are nevoie de protecţie sporită, este uşurinţă în utilizare, dată de diplay-ul intuitiv şi posibilităţile de reglare a treptei de umiditate, a modului de lucru (somn, copii, automat, sănătate), ventilator cu 3 viteze, higrostat, etc.

În plus, pe lângă discurile rotative, acest umidificator cu funcţie de spălare a aerului mai are o pereche de filtre: cel din carbon activ, plasat în zona de absorbţie a aerului, pentru reţinerea mirosurilor, a alergenilor şi a părului, şi un filtru antibacterian pentru apa din rezervor.

 

Fără filtre de curăţat. Doar apă

Umidificatorul cu funcţie de spălare a aerului înglobează trei funcţii foarte importante: curăţarea aerului, umidificarea şi înlăturarea mirosurilor din aer. Toate acestea sunt posibile datorită celui mai bun agent natural de curăţare: apa.

Întreţinerea aparatului este extrem de uşoară datorită simplităţii sale constructive şi displayurilor încorporate. Tot ce trebuie să faci este să completezi apa din rezervor atunci când indicatorul ţi-o va cere şi să cureţi vasul de umidificare şi discurile conform cărţii tehnice. Aparatul are şi oprire de siguranţă, când apa s-a terminat.

Unde îl găseşti şi cât costă, urmează linkul:

Spălător de aer, purificator şi umidificator Clean Air Optima CA807

 

Principalele caracteristici

 • Potrivit pentru încăperi până la 70 mp
 • Rata de Umidificare: 400ml/h
 • Capacitate de umidificare :12,5 litri/zi
 • Display Digital cu control touch
 • Higrostat variabil cu posibilitate de reglare a umiditatii: 30 – 45 %  / 45 – 60% / peste 60%
 • Tehnologie filtrare: Carbune activ / Nanosilver (Filtru ceramic nano-argint permanent refolosibil anti calcar si anti microbian)
 • Rezervor de 5 litri
 • Oprire automata cand rezervorul este gol
 • Nivel sonor: sub 25 dB
 • Consum: 44 watt
 • Dimensiuni (L x l x h): 391 x 238 x 444 mm
 • Greutate: 6,9 kg
 • Producator: Clean Air Optima Olanda

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X