Tipuri de jaluzele

Oferta este atat de bogata si variata, incat veti gasi cu siguranta jaluzele potrivite, daca alegeti aceasta varianta de protectie solara pentru interioarele dvs. Sa vedem care sunt cele mai des folosite tipuri de jaluzele. 

Jaluzelele roleta textila

Variantele de culoare sunt infinite, se gasesc atat in magazinele de specialitate cat si in marile lanturi de retail home&deco, sistemele de montare sunt simple si nu necesita scule sau unelte, daca le montati pe ferestre cu geam termopan, iar ridicarea/coborarea se face pe baza de snur circular inclus in pachet.

Se potrivesc in orice incapere din casa, avand un design discret si elegant, iar materialul pote fi uni, sau zebra: dungi orizontale colorate, intercalate cu dungi transparente.

jaluzele_rulou_zebra
Jaluzele cu lamele orizontale

sunt printre cele mai raspandite tipuri si se monteaza usor. Datorita lamelelor care se rotesc cu ajutorul snururilor de ghidaj, permit un control perfect al luminii care patrunde in camera. Se gasesc atat gata de montat, dar se si pot comanda pe masura si cu accesoriile dorite, la magazinele de specialitate.

Sunt preferate in bucatarii, bai, pe balcoane si terase, adica in spatiile in care este nevoie de accesorii care se pot curata usor si rapid. Se pot fixa doar in partea de sus, dar si in cea de jos, pentru a controla balansul in timpul utilizarii ferestrei, in special la ferestrele oscilobatante.

Hornbach_jaluzele_orizontale
jaluzele orizontale verzi ofera prospetime si culoare acestui living

Jaluzele romane

Au un aspect bogat si moale in acelasi timp si se strang in partea de sus, intr-o serie de pliuri mari, elegante. Dau prestanta si o alura clasica oricarei incaperi si sunt potrivite mai ales pentru incaperi mai formale, cum ar fi o sufragerie, un living, dar si intr-un dormitor clasic.

jaluzele_romane1
Jaluzele texturate: plisate sau fagure

Jaluzele plisate ofera textura si diferite jocuri de lumini si umbre, functie de pozitia soarelui si a luminii din camera.

Pot avea orice culoare doriti, se manevreaza cu ajutorul snururilor laterale si pot fi o solutie pentru indulcirea si texturarea luminii prea directe.

Se potrivec in orice camera, dar aspectul texturat implica si faptul ca trebuie curatate mai des – se poate depune praf pe pliseuri.

Hornbach_jaluzele_plisate
Jaluzele plisate pentru eleganta si textura.

In al doilea caz, fagurele este vizibil in sectiune si sunt unu mijloc grozav de protectie termica de la interior. Buzunarele orizontale functioneaza ca niste buffer-e: iarna se implu cu aerul cald din camere si tin raceala ferestrei la distanta, iar vara protejeaza de caldura de afara, in acelasi fel. Sunt potrivite in orice camera din casa, datorita protectie termice oferite.

jaluzele_fagure

Jaluzelele verticale

Sunt potrivite pentru ferestrele late, unde ar fi nepractic sau prea costisitor sa puneti jaluzele orizontale. Deasemenea, este o solutie foarte potrivita pentru un design interior modern, dacat pentru unul rustic, stil casuta de gradina.

In mod ideal, ar trebuie alese aceste jaluzele doar daca ferestrele sunt la fel de inalte ca si ele, adica pana la podea. Sigur, pot fi si scurte, dar nu arata la fel de elegant.

Fereastra normala si jaluzele verticala lungi, folosite in loc de perdea, arata in cele mai multe cazuri nepotrivit. De obicei de fac pe comanda, functie de latimea golului de fereastra sau suprafata pe care doriti sa o acoperiti.

jaluzele_verticale

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.