Tabla faltuita, o solutie perfecta pentru construirea unei cladiri de birouri
1 comentariu

Intr-un Bucuresti atat de aglomerat, cladirile sunt intr-o lupta continua pentru identitate, iar formele, texturile, culorile sunt armele cu care se da lupta, cel mai adesea.

In Zona Sevastopol, pe Bulevardul Buzesti la numarul patru, investitorii Ovidiu Danut Gologan si Cornel Gorduna si-au dorit sa construiasca o cladire de birouri, care sa se incadreze bine in peisaj.

Din acest moment, in ecuatie a intervenit firma de arhitectura Dacra Studio. Echipa condusa de Arh. Octavian Eremia a propus o cladire gandita sa reinterpreteze modelele arhitecturale specifice zonei, sa le dea o fata noua sub o noua functiune.

„Folosirea metalului ca textura, inlocuieste finisajele traditionale – piatra, lemn, tencuiala profilata – si deschide calea catre o abordare arhitecturala contemporana in ceea ce priveste contrastul non-violent intr-o zona cu tesut vechi” (Arh. Octavian Eremia)

Vezi Produsele recomandate

Structura cladirii este din beton armat, in cadre, iar peste aceasta s-a fixat o structura secundara termoizolata din profile cu pereti subtiri formate la rece, peste care peste care s-a anvelopat o placare ventilata cu tabla plana faltuita fixata intr-un start suport din material lemnos.

Alegerea arhitectului a fost otelul semidur Lindab FAP de culoare ALB 010 (alb stralucitor) care, in combinatie cu ancadramentele ferestrelor de la ultimul nivel si culoarea tamplariei, ambele de culoare gri inchis, ofera cladirii un aer modern si un aspect desavarsit. O zona laterala a acoperisului a fost anvelopata cu solutia clasica de acoperis terasa, respectiv membrana PVC fixata in placa din beton armat prin termoizolatia minerala bazaltica de mare densitate.

Au colaborat la acest proiect:

Arhitectura: Dacra Studio, arh. Octavian Eremia
Solutia de anvelopare si consultanta de specialitate: Lindab Romania
Montaj invelitoare: Alldachservice Sandru, partener Lindab

Durata lucrari montaj: 2 luni si jumatate, cu un efectiv de 6 oameni

Despre materialul de fatada:

Tabla semidura FAP este un material potrivit atat pentru realizarea invelitorilor faltuite, cat si pentru placarea fatadelor in sistem faltuit sau prin realizarea de solzi metalici cu diferite forme. Materialul este disponibil atat in role, cat si in coli, pentru a usura cat mai mult munca montatorului. Pentru acoperisurile sau fatadele faltuite, Lindab pune la dispozitia echipelor de montaj utilaje de prefaltuire si de inchidere a falturilor, astfel incat invelitoarea sa fie etansa si, in acelasi timp, sa arate impecabil din punct de vedere estetic.

Macheta 3D

01_Macheta_3D

Macheta panorama

02_Macheta_panorama

Lucrari intermediare03_Lucrari_intermediare

Lucrare finalizata, intreg si detaliu04_Cladirea finalizata

05_Cladire_Finalizata

06_Cladire_finalizata_detaliu

1 Comentariu

  1. Vlad Rusu 25/09/2014 Răspunde

    Chiar si palatele tiganesti arata mai bine.
    Dacra Studio si-a batut joc de cei doi investitori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X