Strălucirea discretă a unui apartament decorat cu elemente din alamă

Alama este un aliaj din cupru și zinc folosit în numeroase aplicații domestice, de la baterii sanitare și fittinguri, până la încuietori, mânere, cuiere, instrumente muzicale, obiecte de decor și în orice situație este nevoie de un metal auriu, cu rezistență mare la uzură, dar nu excesiv de strălucitor.

În acest apartament decorat cu elemente din alamă,  modestul aliaj este elementul de accent și este folosit pentru a evidenția profesia de creator de bijuterii a proprietarei și pentru a puncta anumite elemente de decor, cum sunt blatul din living, sertarele sau corpurile de iluminat.

Living
Living

Un alt element de remarcat în acest apartament este mobila pe comandă, personalizată aproape integral, cu excepția elementelor mobile: canapele, mese, scaune, fotolii. Acestea sunt simple, elegante și funcționale, în stil scandinav, de la masa, scaunele și canapeaua din living, până la corpurile de iluminat tip pendul prezente peste tot.

Mobilierul creat pe comandă este conceput pentru a stoca sau expune obiectele de artă ale proprietarei, dar include și latura foarte practică a depozitarii.

Biroul din living
Living, blatul din alama
LIving, blatul din alama si bancheta

Alama punctează decorul

În living, elementul unificator este ansamblul de dulapuri joase, sub linia ferestrei, al căror blat din lemn este placat cu o foaie de alamă. Din pal turcoaz închis, aceasta zonă de depozitare include dulapuri, rafturi și spații pentru plante. În capătul dinspre fereastră se află un mic birou cu blat retractabil și câteva rafturi simple deasupra, pentru a crea o mică zonă de lucru.

Zona bibliotecii este plină cu rafturi de sus până jos, dar și aici există un mic spațiu de studiu, sub forma unei mese plutitoare și a unor taburete. Corpul de iluminat tip pendul este tot din alamă.

Biblioteca

În dormitorul matrimonial, alama este prezentă din nou în 2 ipostaze inedite. În mijlocul dulapurilor încastrate ce formează garderoba se află zona de toaletă, formată din oglindă și un dulap cu sertare. La un dulap obișnuit, te-ai aștepta ca alama să fie folosită la mânere și balamale, dar aici este folosită pentru a placa fețele sertarelor, discret și elegant tot odată. Tot din alamă este și corpul de iluminat sub formă de lupă de lucru de deasupra patului.

Și baia amintește de profesia proprietarei: pereții sunt placați fie cu plăci ceramice în formă de romb, fie cu beton lustruit și conține elemente de lemn pentru o tușă naturală, sofisticată.

Proiect decorare: General Assembly .  Fotografii: Chris Mottalini.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.