Spatii publice

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Proiecte spectaculoase pentru spatii publice: poduri, parcuri, gradini.

Spatiile pubice sunt cele care ne reprezinta ca populatie, ca natiune. Nivelul dotarilor, nivelul de ingrijire, frecventa si calitatea lucrarilor de intretinere, monumentele, cladirile publice, materialele folosite, vorbesc despre cum sunt folositi banii nostri si cat de respectati suntem ca cetateni.

In acelasi timp, spatiile publice vorbesc despre aspiratiile unui oras sau comuna, despre cum se vede pe sine si ce le transmite administratia locala cetatenilor: vrem sa ramai aici si sa-ti cresti copiii si nepotii, sau nu ne pasa de tine, avem o alta agenda.

Pe scurt, spatiile publice, cu arhitectura, designul exterior si serviciile publice pot fi inspirationale, pot fi exemple de urmat prin dotarile si eficienta cu care folosesc resursele, sau nu. Bineinteles, depinde si de noi, ca cetateni resposabili, sa sanctionam derapajele, daca le intalnim.

Noi va prezentam aici proiecte aspirationale pentru spatii publice, care sa ne inspire si sa ne faca sa ne dorim orase, comune si sate curate si frumoase, de secol XXI. O parte dintre ele au fost gandite si finantate din fonduri publice, altele sunt proiectate si construite sau amenajate din fonduri private, dar felul in care arata si functioneaza influenteaza mediul inconjurator.

Vei gasi in categoria Spatii publice:

  • proiecte de poduri spectaculoase, suspendate peste cele mai ametitoare inaltimi muntoase
  • moduri neobisnuite, dar foarte practice de folosire a unui acoperis (pista de alergare / gradina de legume)
  • proiecte de muzee si sali de concerte care s-au transformat in embleme ale locului
  • proiecte de cladiri cu pereti verzi, inalte de sute de metri
  • proiecte de amenajare de birouri, vitrine, restaurante si cafenele care redefinesc notiunea de servicii si redeseneaza coltul de strada pe care se afla
  • Spitale de copii in care grija pentru cei mici se vede pana si in culorile si desenele de pe pereti si culoarea rasinii epoxidice de pe pardoseala.
  • Vei vedea si tehnici intereasante de redecorare a fatadelor, care dau un cu totul inteles notiunii de bloc de beton.

Inspira-te, si daca iti place ceva, lasa un gand scris. Lectura placuta!