SOLETA – un concept de casa modulara sustenabila, made in Romania

Soleta Zero Energy este o nouă familie de case modulare, sustenabile, creată de Fundația Iustin Capră pentru Inventică și Tehnologii Sustenabile. Fundația și-a propus să creeze case modulare, pe structură de lemn, pe care să ni le putem permite, atât în termenii achiziției inițiale, cât și ulterior, ca și consturi de întreținere. Modelul Soleta confirmă reușită acestei inițiative și combină strategii și tehnici a căror eficiență a fost dovedită în timp cu tehnologii de ultimă generație.

Forma casei amintește poate de o fermă sau un hangar de avioane, dar o privire atentă dezvăluie materialele atent alese pentru protective termică, precum și ferestrele uriașe, pentru a maximiza utilizarea la interior a luminii naturale. Pe timp de noapte, consumurile sunt reduse datorită utilizării sistemnelor de iluminat LED.

Soluțiile clasice deja cunoscute (termoizolație de înaltă performanță, suprafețe vitrate cu două camere și gaz inert, evitarea efectului de seră prin calculul umbririlor, folosirea aparatelor electrice clasă energetică A, etc) se aplică deja standard tuturor proiectelor Soleta. Pe lângă acestea, casa Soleta este concepută pentru a putea incorpora sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Forma interioarelor, precum și ferestrele, ajută la stimularea ventilației naturale în anotimpul cald. În anotimpul rece intră în acțiune ventilatoarele cu recuperare de căldură, pentru a refolosi aerul cald. Economiile de căldură sunt maximizate cu ajutorul sistemului de management a energiei, care monitorizeaza energie consumată, temperaturile și calitatea aerului.

Pentru economii la apă, sistemul de colectare a apelor pluviale va fi integrat direct în construcție.

Materialele de construcție non-toxice, integral reciclabile, provin integral din România, lacurile și vorpsele utilizate sunt eclogice, pe bază de apă.

La fabricația caselor SOLETA se produc cu până la 75% mai puține deșeuri în procesul de fabricație. În timpul montării caselor nu se generează deșeuri iar prin reducerea drastică a timpului de montaj scade cu până la 50% consumul de energie specific pentru această operațiune.

Informatii si imagini: Soleta .

soleta1

soleta2

soleta3

soleta4

soleta5

soleta6

soleta7

soleta8

soleta9

soleta10 soleta11

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.