Sistemul de cofraje termoizolante

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Sistemul de constructie din cofraje de polistiren este un sistem de cofraje termoizolante care are ca scop formarea peretilor din beton, de tip monolit. Este alcatuit din doua panouri de polistiren expandat, unite cu bride de plastic dur incastrate.

Sistemul combina izolatia termica efectiva a polistirenului expandat (EPS) cu avantajele unui perete monolitic de beton armat. Polistirenul expandat are un agent ignifug incorporat cu efect intarziat si este produs la o densitate de cca. 24 kg/mc.

Placile de polistiren utilizate in cadrul sistemtului sunt debitate de catre firma producatoare de polistiren. De regula sunt late de aproximativ 20 cm si groase de 5 cm, cu densitatea variind intre 24 si 30 kg/mc.

Sistemul este extrem de eficient datorita usurintei cu care se combina placile intre ele si a faptului ca asigura verticalitatea peretilor :cofrajele din polistiren nu se indoaie, nu se inmoaie si nu se rup cand se toarna betonul.

Distanta dintre cei doi pereti de polistiren este de regula de 15 cm, conform reglementarilor din constructii, ceea ce asigura o grosime a peretelui suficienta pentru o casa obisnuita. Se pot mari distantele dintre cei doi pereti daca e nevoie ca stalpii de rezistenta sa sustina mai multe etaje.
3
Avantajele sistemului :
– viteza de executie : o casa se cofreaza in 3 zile dupa ce s-a stabilit proiectul si se sapa conturul pentru fundatie; nu implica zidarie, tencuieli, mortar, timp de uscare si se lucreaza curat. Practic, o casa se poate realiza la rosu intr-o luna, cu doar patru muncitori;
– costurile unor astfel de case sunt mai mici decat la o casa obisnuita la care se adauga sistemul obisnuit de termoizolatie (dar mai mari decat la casele fara termoizolatie);
– eficienta energetica;
– reducerea costurilor cu incalzirea/racirea cladirii cu 20-30%;
– izolarea fonica;
– rezistenta marita a cladirii (se considera a fi cea mai rezistenta structura in caz de cutremur);
– ignifugarea constructiei (polistirenul este ignifug);
– rezistenta la umezeala;
– se poate lucra si pe timp de iarna si pe ploaie; lucru ce nu se intampla pentru a proteja muncitorii si datorita celorlalte elemente ce trebuie luate in calcul : tencuieli, pamant inghetat care se sapa greu, etc.


Dezavantaje:
– trebuie gandita bine arhitectura casei, pentru ca din moment ce s-au turnat peretii nu se mai pot darama, remodela. De aceea, peretii din interior se recomanda a fi construiti din gips carton sau alte structuri usoare pentru a putea fi usor remodelati daca se reconsidera arhitectura interioara;
– termoizolarea casei la interior determina ca in zilele calde de vara, in momentul in care se deschide fereastra si patrunde caldura in casa, aceasta ramane in casa.4

5

12[divider]

 

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Un comentariu la „Sistemul de cofraje termoizolante”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.