Scoala cu acoperis verde in surburbiile Parisului

In iulie 2014, in suburbiile Parisului s-a dat in folosinta o scoala cu acoperis verde, proiect al firmei de arhtectura  Chartier Dalix Architectes .

Scoala se incadreaza in curentul acoperisurilor verzi, sau mai degraba al peisajelor inaltate si introduce elemente naturale intr-o zona excesiv urbanizata si industrializata. Zona intreaga dealtfel, trece printr-o perioada de renovare profunda, aici functionand in trecut si fabrica Renault.

Ca si structura a cladirii, sala de sport, inalta de 12 metri, este lipita de cladirea destinata activitatilor copiilor, cele doua fiind asezate „spate in spate” si impartind acoperisul verde si zidul exterior din blocuri de beton concepute pentru a gazdui si ele vegetatie si fauna. Cele 18 Sali de clasa sunt distribuite pe 4 nivele, intrerupte de spatii verzi, spatii de joaca si zone de intalnire.

scoala_acoperis_verde_paris_schita1 scoala_acoperis_verde_paris_schita2scoala_acoperis_verde_paris5

Scopul alcatuirii acestui tip de structura a fost, pe langa deservirea nevoilor comunitatii (educatie si sport), stimularea cresterii unui ecosistem complex intr-o zona lipsita de vegetatie datorita istoricului sau, o panorama linistitoare pentru locuitorii din imprejurimi si un loc interesant de explorat pentru copiii ce frecventeaza scoala.

scoala_acoperis_verde_paris6

Curbele incorporate in structura unesc volume, asigura continuitate pentru partea vie a cladirii, si creeza tot felul de goluri si ridicaturi, zone de trecere si zone umbroase, care, desi separate prin functii, asigura continuitate si logica intregului. Urmand aceasta logica, salile de clasa sunt asezate in jurul locurilor de joaca si gradinilor, maximizand contactul vizual al copiilor cu zonele verzi si accesul la lumina naturala.

scoala_acoperis_verde_paris1

scoala_acoperis_verde_paris2

scoala_acoperis_verde_paris3

scoala_acoperis_verde_paris4

Vedeti aici o alta scoala cu acoperis cu intrebuintari multiple.

[divider]

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.