3 moduri eficiente de a scăpa de buruienile din curte: erbicid, extractor, arzător de buruieni
Extractor de buruieni iW-F Wolf-Garten

După perioadele ploiase buruienile ne invadează curțile, straturile și ogoarele, iar după secetă costatăm că aproape numai acestea mai supraviețuiesc. Solul compactat, frigul, rădăcinile slăbite ale ierbii și plantelor roditoare ajută la acest fenomen.

Îndepărtarea buruienilor din zonele cultivate, din gazon sau din răzoarele de flori este o treabă permanentă, pe care trebuie să o abordăm cu răbdare și metodă, pentru a nu ne epuiza și a ne convinge să renunțăm complet la ceea ce ne place mai mult: grădinăritul. Între grădină și beton, grădina este o opțiune mult mai bună.

Să ne ocupăm, așadar de buruienile din curte și gazon cu răbdare și metoda potrivita, indiferent unde apar ele, astfel încât grădinăritul să rămână o plăcere. Mai jos ai descrierea celor 3 metode pe care ți le-am propus în titlu.

1.Extractorul de buruieni

Extractorul de buruieni este o unealtă foarte potrivită pentru situația în care nu ai foarte multe buruieni, iar cele care există sunt solitare, cu rădăcini solide și adânci.

Folosindu-l nu afectezi decât o foarte mică suprafață din gazon sau strat și îndepărtezi buruiana rapid și eficient, din câteva mișcări.

Este o unealtă solidă, din oțel, cu mâner anti-alunecare, care te ajută mult chiar și dacă solul este compactat de numeroasele ploi și sapa nu mai face față.

Apeși, răsucești, extragi și ai scapăt de buruiana cea rezistentă printr-o metodă 100% ecologică!

Extractoare de buruieni aici

extractor buruieni IW-F Wolf-Garten

2.Arzătorul de buruieni

O altă metodă punctuală de distrugere a buruienilor este arzătorul de buruieni, cu flacără pe bază de gaz sau electric, cu aer fierbinte.

Arzătorul de buruieni cu flacără seamănă întrucâtva cu arzătorul folosit la pârlirea porcului sau la lipirea cartonului bituminos și este perfect pentru suprafețele mari, pentru independență în mișcare, dar va polua cu noxele produse prin arderea gazului.

Arzătorul electric este un fel de foen mai puternic, ca să folosim descrierea plastică a unui cumpărător. Cu ajutorul curectului electric (va trebui să ai o sursă de curent în apropiere), încălzește aerul până la 650˚C ( la ieșirea din duză). Îndreptând duza către buruiană, aceasta se va usca. Este complet lipsit de noxe.

Și în cazul arzătorului de buruieni pe gaz și în cazul arzătorului electric, trebuie protejate plantele pe care dorești să le păstrezi. Poți folosi pentru asta un paravan dintr-un material neinflamabil. Dacă buruienile se află între plăcile de pavaj sau borduri, protecția nu mai este necesară.

arzator de buruieni

Vezi alte 10 unelte de gradina de pus in colectia ta!

3.Erbicidele

Erbicidele sunt substanțe chimice foarte eficiente pentru a îndepărtă buruienile din curte și grădină, doar că sunt și de foarte multe feluri și acționează conform formulei chimice, fără să țină cont de plantele din jur. Trebuie așadar să te sfătuiești cu un specialist fitosanitar pentru a nu te trezi că ți-a fost afectată o cultură importantă sau gazonul în care ai investit muncă și bani, pentru că erbicidele au formule specifice pentru fiecare caz în parte:

  • erbicidele preemergente se dau înainte de a răsări buruiana și ucid absolut tot, inclusiv semințele , fără deosebire de specie;
  • erbicidele postemergente ucid buruienile răsărite deja, dar nu și semințele lor. Erbicidele postemergente sunt la rândul lor de mai multe feluri: de contact sau sistemice. Erbicidele de contact omoară doar partea plantei cu care intră în contact, fiind mai eficiente împotriva buruienilor anuale. Erbicidul sistemic ucide toată planta, inclusiv rădăcina, și poate fi selectiv, adică ucide doar anumite buruieni, funcție de rețetă sau nonselectiv, adică ucide tot, fără deosebire.

Datorită varietății formulelor chimice ale erbicidelor disponibile pe piață, sfatul unui specialist este important. Vezi AICI câte tipuri de erbicide există și apelează cu încredere la consultanța online pentru lămuriri suplimentare.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.