Perdelele pentru uşă fluide, practice şi cu montaj extrem de simplu

Odată cu sosirea căldurii, necesitatea închiderii uşilor pentru protecţie la frig dispare, dar deschiderea lor aduce mici probleme precum insectele, supraîncălzirea şi lipsa de intimitate, care se pot suplini elegant şi uşor cu perdelele pentru uşă.

Perdelele pentru uşă asigură protecţie împotriva insectelor

Dacă pentru ferestre folosim cu toţii plase cu cadru împotriva insectelor, pentru uşile spre balcon sau terasă este necesară o soluţie mai flexibilă şi mai elegantă. QDecor vine cu soluţia perdelor pentru uşă: flexibile şi protectoare în acelaşi timp, ţin insectele la distanţă fără a avea nevoie de un cadru rigid ca o uşă clasică pentru insecte (şi stresul indus de deschiderea în mod repetat a 2 uşi). Se montează extrem de uşor şi se pot scoate în sezonul rece.

Sunt ideale pentru spaţii mici

perdele usa

Balcoanele de bloc nu sunt tocmai cele mai generoase spaţii de exterior şi totuşi vara le vrem folosite la capacitate maximă. Le transformăm în spaţii pentru lectură, zonă pentru mic dejun, chiar dormitor în aer liber, dar pentru asta mobilierul şi dotările trebuie să fie minimaliste, adaptate spaţiului redus. Tocmai de aceea perdelele pentru uşă din franjuri sunt accesoriul perfect: ocupă puţin spaţiu, fizic şi vizual, protejează de insecte, iar “deschiderea” lor nu presupune altceva decât trecerea printre franjurile din material textil sau mărgele.

Adaugă o separaţie fluidă oriunde este nevoie

“Uşa” din franjuri se închide şi se deschide realmente cât ai clipi din ochi şi cam cu tot atât de mult efort. Uşoară ca aerul cald de vară, perdeaua anti-insecte pentru uşă poate separa oricare două spaţii, iar dacă are o textură mai pronunţată aproape că îţi vine să baţi înainte de a intra.

Se poate folosi la fel de bine la uşile exterioare, uşile foişoarelor sau teraselor. În anumite situaţii pot înlocui cu succes plasele de insecte. La interior se pot folosi pentru a acoperi un loc lăsat liber de eliminarea unei uşi sau pentru a separa 2 spaţii, în general diningul de living sau bucătăria de dining.

Design

perdea usa

Perdeaua pentru uşa poate arată simplu, poate avea un desen diafan creat din mărgele sau imprimeuri sau poate fi integral realizată manual. Textura sa complet diferită de cele din jur aduce un element plăcut şi neaşteptat de design, care duce cu gândul la vacanţă. 

Cum se face montajul

Montajul unei perdele pentru uşă nu are nimic complicat. Tocul sau glaful uşii tale vor fi afectate doar de cele 2 şuruburi de care se agaţă perdeaua şi care vin în pachet cu aceasta. Iată cum procedezi.

Pe profilul de sus al perdelei care, în funcţie de model, poate fi din PVC sau lemn, gasesti cele două inele care se agaţă de şuruburile montante în perete sau pe tocul uşii. Măsori distanţa dintre cele 2 inele şi fixezi şuruburile de prindere în perete sau tocul uşii la dinstanţă corespunzătoare.  Agăţi perdeaua şi gata.

În funcţie de model, şuruburile de prindere sunt fie în formă literei „L” fie în formă literei „C”. Dacă dintr-un anumit motiv nu se pot folosi şuruburile din pachet, prinderea se poate face şi cu alte tipuri de şuruburi: mai lungi, mai scurte sau speciale (şuruburi pentru gips carton, de exemplu).

Când cumperi perdele pentru uşă de la Qdecor , apelează cu încredere la numărul de telefon de pe site şi detaliază condiţiile tale: ce fel de uşă ai (metalică, PVC, lemn), din ce este glaful, etc), iar Andreea sau Lucian te vor ghida printre opţiuni astfel încât să termini treaba bine şi repede.

perdele usa montaj

Perdelele pentru uşă sunt ajustabile atât pe înălţime cât şi pe lăţime

Pe înălţime, pur şi simplu tai franjurile la nivelul podelei sau până unde ai nevoie. Pe lăţime ajustarea se face tot prin tăiere, dar ai grijă să o faci simetric la stânga şi la dreapta, măsurând după ce o fixezi în cuie, şi să tai şi bucata de profil corespunzătoare.

Perdeaua nu va încurca buna funcţionare a uşii, iar iarna se poate da jos

perdele usa

Perdeaua nu va încurca buna funcţionare a uşii, pentru că se montează pe partea opusă deschiderii acesteia (spre exterior, dacă uşa se deschide spre interior).

Pe timp de iarnă perdeaua se poate da jos foarte simplu, prin scoatere de pe cele 2 şuruburi de prindere. Acestea pot rămâne la locul lor, urmând ca în primăvara următoare perdeaua să se agaţe din nou la locul ei.

Sursă informaţii şi imagini: Qdecor.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X