Pană de curent? Iată ce trebuie să verifici mai întâi
0 comentarii

O pană de curent sau căderea de tensiune poate apărea din diferite cauze, interne sau externe locuinței. Printre cauzele interne poate fi un scurtcircuit produs de unul dintre electrocanisnicele tale  sau de o suprasarcină (prea mulți consumatori) pe o priză. Printre cauzele externe se află avariile pe rețeaua de distribuție. În fiecare caz, semnele sunt altele și trebuie să le tratezi diferit.

Când problema este externă

Încearcă să-ți dai seama dacă este vorba despre o avarie din casă sau una cu sursă externă. Noaptea e simplu: o simplă privire pe fereastra sau o scurtă plimbare până afară îți arată dacă este sau nu lumina în bloc / pe stradă. Dacă este ziua, comunicare cu vecinii este de folos.

Pasul 2 este să dai un telefon la numărul pentru urgențe al companiei tale de distribuție curent și fie raportezi problema, fie vei si informat prompt despre prezența avariei și durata de remediere. A ști este mult mai bine decât a presupune, deci te încurajăm să încerci să afli ce se întamplă prin orice mijloace îți sunt familiare. Telefonul mobil este o sursă bună de știri zilele acestea, dar ai grijă să nu epuizezi bateria înainte de a reveni curentul la prize.

Când pana de curent are surse interne

Dacă pe strada ta sau în bloc toată lumea are curent în afară de tine, atunci problema este în casă: scurt circuit sau supraîncărcare.

Mergi așadar la tabloul electric și vezi care dintre siguranțe este căzută. Ridic-o, și dacă totul este în bună regulă apoi, înseamnă că problema era temporară și totul s-a rezolvat. Dacă siguranța sare din nou, atunci problema trebuie analizată pe circuitul respectiv, pentru a-ți da seama care aparat casnic sau care priză produse probleme. Dacă verificarea aparatelor electrocasnice, a tuturor celorlalte intrerupatoare si prize  nu duce la nici un rezultat, caută un electrician.

Desigur, pentru a putea face aceste verificări neinvazive, trebuie să știi care sunt consumatorii alocați fiecărei siguranțe electrice, indiferent dacă este casa ta sau stai cu chirie. De asemenea, trebuie să știi cum funcționează un tablou electric și unde trebuie să te oprești cu intervențiile!

Mai există cazul în care sare chiar siguranța generală a casei. De asemenea, trebuie să știi unde se află aceasta și care este poziția ei în funcțiune! Dacă o reașezi pe poziție și “sare” din nou, poți verifica prin eliminare electricasnicele din casă. De exemplu poate fi vorba despre fierul de călcat care produce un scurt circuit și care odată eliminat, problema s-a rezolvat. Sau poți chema un electrician pentru verificări de profunzime.

NU face niciodată improvizații la instalația electrică sau de gaz!

Ce te-ar putea ajuta în cazul problemelor frecvente cu rețeaua electrica

Când instalația ta electrică este nouă sau bine întreținută, dar rețeaua este instabilă în zona în care locuiești, trebuie să-ți protejezi investițiile. Funcție de zona în care te afli, de gradul de izolare al locuinței, poți recurge la unul dintre aceste mjloace de protecție la penele de curent:

  1. Instalarea unui UPS (Uninterrupted Power Supply) – al cărei scop este să ofere suficient timp să închideți electronicele și electrocasnicele, dar și să ofere o anumită rezervă de energie, ca să poată menține o perioadă de timp electronicele sau electrocasnicele importante în funcțiune chiar după luarea curentului. UPS-ul se instalează mai ales pentru a oferi protecție și o rezervă de curent electric pentru instalațiile de încălzire și apă caldă, dar se pot conecta toate electrocasnicele din casă.
  2. Generatorul de curent – este microcentrala ta de energie electrică, având la baza combustibilii fosili. Acesta nu stochează curent, ca UPS-ul, ci îl produce, arzând motorină sau benzină. Îl poți folosi atât timp cât ai nevoie și posezi rezerve de combustibil, dar produce zgomot și noxe.
  3. Soluții alternative pe bază de energie verde. Pentru autonomie sporită, siguranță și confort, pluc facturi minime, consideră soluțiile pe bază de energie verde.

O nouă metodă de promovare pentru produsele tale: Doraly Marketplace.

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X