O solutie eleganta pentru pardoseala: travertinul
0 comentarii

Travertinul este cel mai rezistent material si din acest motiv este folosit atat la constructia cladirii, cat si in solutiile de pardosire. Cladiri memorabile de-a lungul istoriei, inclusiv Colosseumul Roman, Basilica Sacre-Coeur din Paris sau Centrul Getty din Los Angeles, au folosit travertinul ca prim material de constructie.

Travertinul este foarte robust si chiar daca acesta este de fapt un calcar la baza formarii sale, este declarat a fi similar marmurei. Acest material este preferat de constructori, datorita puterii si durabilitatii sale si tot acesta este motivul pentru care oamenii il folosesc de obicei pentru spatiile lor. Aceasta piatra este folosita sub forma de placi, ce se aplica pe terase sau pe aleile din curte. In cazul amenajarilor interioare, se foloseste foarte mult in bai, bucatarii si spatiile comune dintr-o casa, precum : hol, dining, living, etc.

Designul si culorile placilor de travertin sunt disponibile intr-o gama variata. Cele mai cerute stiluri in care sunt livrate placile de travertin sunt : antichizat sau lucios, polisat.

Tratamente diferite, pentru amenajari diferite

In zonele iluminate natural, placile de travertin cu aspect antichizat sunt utilizate astfel incat acestea sa nu reflecte lumina in mod direct. Placile periate sunt de asemenea foarte utilizate deoarece au un pic din textura si finisajul celor antichizate. Aceasta frumoasa combinatie se foloseste in spatiile care au nevoie de aspectul elegant innascut al travertinului.

Pentru un aspect neted, poate fi folosit travertinul finisat care este mult mai stralucitor si reflecta lumina mai puternic. Pardoseala de travertin matuita (fara luciu) este o alta optiune foarte raspandita.

Placile de pardoseala de travertin pot fi folosite oriunde fie in interior, ca pardoseli, blaturi sau pe pereti pentru a adauga un aspect clasic, fie la exterior, in curte, pe terase sau aleile de gradina.

Nuantele si culorile de travertin sunt variate si sunt disponibile in culori precum bej-classic, ivoriu(fildes)-leonardo, galben-auriu si nuantele de nuca: travertinul noce, produsul vedeta din anul 2013.

Frumusetea si rezistenta acestui material sunt mai presus decat cele uzuale. Placile isi schimba culoarea cu trecerea anilor datorita naturii poroase si pot fi folosite foarte bine in contrast cu mobilierul din interior. Acest material este perfect pentru cei care cauta ceva special si cu un aspect natural, diferit in fiecare proiect in parte.

Exemple de amenajari cu travertin

Trevertin noce mat si luciosrockstar_classic-noce travertin mat si lucios

Travertin noce clasicrockstar_travertin noce-classic tumbled

rockstar_travertin classic-noce tumbled

Travertin noce periatrockstar_travertin noce brushed 15x30x3 cm

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.