O casa pe plaja, castigatoare la categoria Vile la World Architecture Festival 2014

Cu privelistea coplesitoare a oceanului si spatii aerisite, Dune House este o casa pe plaja care se deschide spre mediul inconjurator si ofera o experienta relaxata si in stransa comuniune cu natura.

Este localizata pe coasta de est a Insulei Nordice a Noii Zeelande, la o ora de condus din Aukland, intr-o zona cu dune si plaje cu nisip alb. Desi data in folosinta in 2013, pare perfect integrata in mediul inconjurator, nivelul de jos fiind aproape complet invizibil din afara, din cauza dunelor inconjuratoare.

Dune House este a 2–a resedinta a familiei, cu destinatie de vacanta si reflecta dragostea pentru natura, viata in aer liber si sporturi nautice a proprietarilor.

Livingul este camera centrala a casei, si este situat intre terasa generoasa si curtea protejata de zidurile de sticla. Terasa se deschide catre plaja, in timp ce curtea inchisa ofera intimitate fata de strada zgomotoasa din spatele casei si proprietatile vecine. Cortina de sticla ce inconjoara curtea, protejeaza de ochi indiscreti, dar ofera in acelasi timp toata lumina necesara si dechiderile largi de care este nevoie pentru a admira in voie dunele si plaja din apropiere. In plus arata spectaculos, atat din afara cat si din interior.

Interioarele sunt un raspuns la coasta maritima in vesnica schimbare: materiale naturale, dar prelucrate si finisate pentru a adauga sofisticare si eleganta decorului natural: travertin lustruit, inox, finisaje perfecte si lucioase ale peretilor si cimentul lustruit al pardoselilor.

Suprafata: 400 mp

01_dune_house1

02_dune_house

03_dune_house

04_dune_house

05_dune_house

06_dune_house

07_dune_house

08_dune_house

09_dune_house

10_dune_house

11_dune_house 12_dune_house

13_dune_house

14_dune_house

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X