O biserica din 1800 transformată într-o confortabilă casă de oaspeţi

Amplasamentul, dar şi arhitectura şi mărimea sa au fost considerate perfecte de către firma de arhitectură Evolution Design  pentru a converti vechea biserica părăsită şi afectată de trecerea timpului într-o minunată casă de oaspeţi cu 7 locuri.

capela_transformata_in_hotel0

Primul lucru de care s-au ocupat a fost apa: apa care pătrundea prin acoperişul stricat, prin ferestrele sparte şi care ajunsese să afecteze inclusiv pereţii interiori datorită infiltraţiilor prin acoperiş şi locaţiei expuse, bătute de vânturi şi ploi. Au reparat deci acoperişul şi au refăcut ferestrele, dar păstrând linia gotică şi dechiderile mari ale acestora, exact aşa cum au fost concepute de către constructorul iniţial. În partea din spate a clădirii, au adăugat chiar ferestre suplimentare în acoperiş, pentru un plus de lumină.

S-au putut ocupa apoi de interior, şi anume de aducerea lui la standardele pe care şi le-a dorit proprietara, o călătoare de profesie, care a văzut suficiente proprietăţi de-a lungul şi de-a latul lumii, pentru a se simţi inspirată să creeze acest spaţiu primitor, tradiţional şi modern în acelaşi timp, pentru propriii ei oaspeţi.

Rezultatul renovărilor şi amenajarilor de la interior se vede în ansamblul format din bucătăria deschisă, livingul şi dormitorul cu baie proprie de la parter, dar şi în cele 3 dormitoare şi 2 băi de la etaj.

capela_transformata_in_hotel_plan_parter
Plan parter
capela_transformata_in_hotel_plat_etaj
Plan etaj

Linia tradiţionala este clar evidenţiată de ferestrele gotice şi structura de lemn a vechiului pod – păstrate ca omagiu adus vechilor meşteri care au ridicat biserica, dar şi de renovarea care este făcută în aceeaşi notă: placarea cu ceramică decorativă de pe peretele înalt al bucătăriei, lemnul abia finisat prezent în bucătărie, zona de luat masa şi pe casă scării.

capela_transformata_in_hotel10
Bucataria deschisa, cu placare in stil traditional
capela_transformata_in_hotel9
Loc de luat masa, cu mobilier din lemn natur
capela_transformata_in_hotel8
Livingul primitor, cu note moderne
capela_transformata_in_hotel7
Vedere din living asupra bucatariei
capela_transformata_in_hotel6
Casa scarii si micul birou de la parter
capela_transformata_in_hotel5
Culoarul de la etaj, spre camere

Dotările moderne, fără de care această proprietate s-ar fi adresat unui număr destul de redus de oaspeţi,  sunt vizibile în bucătăria echipată perfect, băile moderne, biroul discret de sub scări  şi sistemele de iluminat.

capela_transformata_in_hotel4
Dormitoarele sunt albe, cu mobilier incastrat
capela_transformata_in_hotel3
Un dormitor mai mic, pentru o singura persoana

Vechea capela îşi anunţă nou cucerita cochetărie (renovarea s-a încheiat în 2015)  încă de la intrare, sub forma uşii şi ferestrelor roşu aprins, iar poziţia sa geografică îndeamnă deopotrivă la explorarea împrejurimilor pitoreşti ale Angliei rurale, cât şi la relaxare în interior, în faţă şemineului, cu un pahar de vin şi o carte bună.

Chapel-01_supersize capela_transformata_in_hotel2 capela_transformata_in_hotel1

Proprietatea poate fi închiriată prin Airbnb

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.