Mobilier făcut din lemn masiv, măiestrie și dragoste

Când am primit informarea despre premiile OAR București, ne-am concentrate atenția asupra lucrărilor de arhitectură -€ vedetele oricărui astfel de concurs. Designul de obiect este cumva la limita acestui domeniu, deși o casă frumoasă, fără obiecte frumoase, alese pentru povestea lor la fel de mult ca și pentru formă și funcție, parcă nu are suflet. În plus, premiile și premianții sunt cei care primesc maximul de atenție publică si ne-am obișnuit să credem că ceilalți contează mai puțin.

Unul dintre participanții la secțiunea Arhitectură de Interior a€“ Design de obiect a prezentat un proiect care ne-a atras atenția pentru că are textură, se simte lucrătura plină de respect și dragoste și parcă asaltează cumva toate simțurile, ca atunci când intri prima data într-un atelier plin de rumeguș și simți aromele de rășină, pelin, nucă și auzi cum rideaua mușcă fin din fibra de lemn.

Taburetul Branch, creat de architect Mihai Manda de la Silva Artis vorbește în mod discret despre toate acestea, iar povestea din spatele lui s-a dovedit a fi chiar asta: o poveste a meșteșugului, a cunoașterii, a respectului și a descoperirii echilibrului dintre ceea ce a creat natura și ce putem face noi, în mod responsabil, din ceea ce ne oferă.

Taburetul Branch pune la un loc două materiale cum nu se poate mai contrastante: lemnul cald, moale la atingere, mătăsos până la lustru, prelucrat într-o formă cât mai aproape de natural, și oțelul dur, în stare brută, cu muchii precise.

Dintre toate materialele de construcție, lemnul este singurul care are caracter și îmbătrânește frumos. Asta dacă este lucrat frumos, cu meșteșug și respect. Aici, lemnul are o geometrie simplă și o textură fină, data de finisajul cu ulei de in, omagiu adus naturii unice și trecătoare a fiecărui copac. Oțelul, creație a omului 100%, indestructibil, dar prelucrabil și capabil să spună, sau măcar să susțină o poveste, pare să îl îmbrățișeze și să îi ofere toată susținerea și respectul pe care le merită.

Taburetul Branch, de la Silva Artis

silva_artis_taburet_Branch

Alte lucrări Silva Artis

Masă dining din stejar masiv, cu picioare din brad, extensibilă cu ajutorul unui mecanism acționat de roțile de fontă

Silva_artis_masa-dining-stejar_extensibila

Depozitare sculpturală cu fețele sertarelor din lemn de stejar

silva_artis_cubik

Masă dining sau conferințe, din stejar de 45 mm, cu bază metalică

silva_artis_masa_dining_conferinte

Birou recepție din scândură groasă de stejar, cu sertare pivotante asimetrice

silva_artis_birou_stejar

Mobilier living

silva_artis_mobilier_living

Blat bucătărie din scândură de stejar netivita

silva_artis_blat_netivit

Mobilier baie

silva_artis_mobilier_baie

silva_artis_mobilier_baie2Surse foto: Silva Artis ,  Design your Corner

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.