Minimalism intr-o locuinta de burlac: amenajarea unui apartament cu 2 camere

O locuinta de burlac ne poate duce cu gandul la un spatiu mic, fara pretentii foarte mari de eleganta, poate cam intunecos si aratand vesnic ca dupa furtuna… Ei bine, iata in cele ce urmeaza un apartament mic, dar bine aranjat si asortat, pe placul oricarui barbat activ si in ton cu tendintele.

Spatiul este dominat de culori puternice, masculine, linii drepte si spatii deschise. Mixul de simplitate si atentie la detalii se traduc printr-o locuinta functionala, cu spatii atent utilizate si amanunte discrete care vorbesc despre stilul sau de viata.

Locuinta are o componenta cromatica unica – nuantele de bej deschis, in culoarea untului, ale mobilierului din dormitor si ale parchetului, care creeaza senzatia de armonie. Acestea ies din anonimat datorita petelor de culoare – galben si violet pentru living sau rosu imperial pentru dormitor.

Mobilierul pastreaza in toate incaperile liniile stilului minimalist. Modularitatea elementelor de mobilier da o nota moderna si de adaptabilitate si de utilizare la maximum a spatiului.

Living

Open space, eleganta continuitatii

Intrarea in locuinta este folosita estetic si eficient, prin amplasarea unui dulap in spatele usii, dar i se da si o nota masculina prin intermediul tabloului asezat pe peretele de la intrare.
Bucataria de tip open-space, care pentru traditionalisti poate parea un punct in minus, este inteligent separata de zona de living print-un element de tip bar folosit ca varianta moderna a locului de luat masa pentru un mic-dejun frugal sau un brunch tarziu in weekend. In plus, este pastrata astfel ideea de modernism. Stilul bucatariei este unul tipic pentru o persoana activa, fiind amenajata cu strictul necesar, in culori neutre si rezistente la trafic sau la… experiente culinare.
Bucatarie

Livingul, in culori neutre elegante

Locuinta se continua cu living-ul care duce mai departe ideea de minimalism prin alegerea mobilierului. Ceea ce ar putea fi o incapere fara personalitate se individualizeaza prin optiunile cromatice – zona de odihna bicolora, in doua nuante puternice – galben si violet, care da sugestia de caldura si camin prin textura plusata a materialului din care sunt realizate canapeaua si fotoliul. Obiectul de decor asezat atent intre cele doua elemente schimba orientarea privirii pe verticala, conferind un aspect tridimensional al incaperii.

Living_bucatarie

Dormitor cu pat generos

Zona de odihna a fost amenajata in doua directii clare – patul generos, ce ocupa principala parte a incaperii, potrivit pentru o persoana activa care cauta in propriul camin confortul dupa o zi plina. Culorile neutre ale mobilierului si parchetului sunt contrabalansate de rosul puternic al covorului, tabloului si asternuturilor, iar peretele pe care s-a folosit tapet devine centrul de interes pentru privire prin jocul de modele si texturi.
Dormitor1
Dormitor2
Fotografii realizate in ansamblul rezidential Edenia Titan

Contact Edenia Titan: Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group, 0728 109 907, www.edenia.ro
Designer: Elena Oancea, Lemon Interior Design, 0726 753 195.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X