La ce să nu te zgârcești când renovezi baia

S-ar putea să nu ai un buget foarte mare și totuși baia ta să aibă nevoie urgentă de renovare: exista câteva lucrări la care nu este indicat să faci rabat, orice s-ar întâmpla.

Pe de altă parte, s-ar putea să fii tentat să cheltui mai mult pe imagine decât pe lucrările de infrastructură și suport. Dar, deși majoritatea lucrărilor despre care vorbim aici devin invizibile odată baia finalizată, efectele lor se simt pe termen lung în termeni de confort, liniște și siguranță.

Infrastructura instalației sanitare: țevi, robineți, fitting-uri, scurgeri

Dacă schimbi plăcile cermice ori lavoarul și placarea din jurul căzii și ai remarcat în trecut pete de umezeală sau vecinii s-au plâns de infiltrații de la tine, e semn să infrastructura băii trebuie schimbată sau reparată capital.

Renovarea încăperii este un bun prilej să verifici toate țevile, scurgerile, coturile și robineții. Dacă nu pentru că ai observat ceva în neregulă, măcar pentru că dislocarea plăcilor vechi de faianță și gresie, a căzii sau lavoarului ar putea duce la rupturi și fisuri la nivelul acestora.

Verifică și înlocuiește tot ce este de înlocuit acum, când toate sunt la vedere. Fă teste oriunde se poate , înainte de a monta noile obiecte sanitare, plăcile ceramice si mobilierul.

Manopera

Un instalator care știe meserie este aur curat atât în cazul unei renovări, cât și al unei reparații. Dacă reușește să identifice corect problema, gradul de dificultate și implicațiile pe termen lung, înseamnă că este un profesionist cu experiență și tu de un astfel de om ai nevoie.  Nu există o metodă 100% sigură pentru a da peste un instalator cu experiență, dar dacă ai norocul să o găsești și ai fost mulțumit  de felul în care a lucrat anterior, păstrează legătură și plătește prețul cerut. Daca oferă și garanție pentru ceea ce face este omul ideal.

De asemenea, poate ar trebui menționat că un instalator nu este și faianțar, nu montează ferestre sau parchet. De obicei o persoană care se laudă cu toate aceste lucrări și nu are o echipă în spate, nu face nici una bine.

Baterii sanitare și accesorii

Bateriile care curg vor produce probleme pe termen lung: depuneri de calcar, șiroaie de rugină sau alte depuneri colorate, debit de apă necontrolat, stropi de apă în zone în care nu are ce caută apa, etc.

Bateriile cu duș fără accesorii potrivite sau montat incorect vor fi veșnic agățate de bateria căzii, ceea ce va aduce la zgârieturi și pete pe cadă.

Bateriile de cadă-duș sau de lavoar fară aerator aduc consumuri mari de apă. Dacă aveți în familie persoane care adoră apa, în timp facturile vor crește destul de mult.

Bateriile foarte ieftine se vor strica foarte repede, și de multe ori sunt confecționate din aliaje care se corodează rapid și afectează și apa. În unele cazuri racordurile și chiar bateriile de acest fel au un miros specific, puternic, care se transferă și în apă.

Hidroizolația baii

Dacă ai scos de pe pereți și pardoseală tot, până la structură, este bine să refaci și hidroizolația. Poți opta pentru hidroizolare cu mortare hidroizolante, sau pentru hidroizolarea cu membrană hidroizolantă, ca în acest caz . Astfel te asiguri că apa se scurge numai prin rigolele și scurgerile din pardoseală pe care le-ai proiectat și nu ajunge în alte camere sau la vecini.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.