La ce să fii atent când cumperi o casă cu beci

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cumpărarea unei locuințe naște o mulțime de provocări, care se multiplică însă când vine vorba de o casă cu beci. Dacă îți dorești o casă la curte, dotată cu pivniță, probabil vrei să ai suficient spațiu pentru a păstra fructele și legumele proaspete peste iarnă, pentru vinul pe care ți-ar plăcea să-l faci singur la un moment dat, pentru toate conservele care îți plac sau pe care ai vrea să le încerci.

În plus, un subsol bine proporționat și organizat poate include și zona tehnică a casei și poate o încăpere pentru depozitat diverse.

Planurile tale arată foarte bine, dar înainte să te decizi asupra casei cu pivniță pe care o vei cumpăra, ar fi bine să analizezi mai multe lucruri. Iar unul dintre ele ar trebui să fie starea beciului, atât din punctul de vedere al rezistenței construcției, cât și din perspectiva modului în care este hidroizolat.

Inspectarea pe exterior la o casă cu beci

La o inspectarea unei case este bine să mergi cu un specialist. Întrucât una dintre cele mai mari probleme în zonă noastră geografică este apa, modul de execuție al fundației și subsolului este foarte important.

Mai întâi va trebui să verificați dacă s-a respectat adâncimea minimă de fundare, recomandată în studiul geo-tehnic, dacă s-a executat corect hidroizolația fundațiilor, subsolului și dacă soclul casei / pardoseală parterului se află la o înălțime potrivită față de cota terenului înconjurător (60-80 cm de obicei).

Captarea apelor din precipitații este o altă problemă importantă. Chiar dacă cumperi o casă la roșu, dar cu învelitoare montată, colectarea și direcționarea apelor pluviale printr-un sistem adecvat de jgheburi și burlane, prezența sau nu a trotuarelor și rigolelor, indică dacă apa din precipitații este colectată corespunzător și îndepărtată de clădire.

Cum se realizează drenajul apelor de lângă clădire, poți vedea în acest material.

Inspectarea pe la interior. Semne că subsolul are probleme

Urmele de umezeală, tencuiala sfărâmicioasă, crăpăturile din beton, mirosul de mucegai și apa pe pardoseală sunt principalele semne care îți transmit că beciul este afectat de infiltrații sau de umezeală excesivă. O pivniță în care au pătruns infiltrațiile dăunează întregii locuințe. Dacă nu s-a pus o barieră hidroizolantă între zidurile subsolului și pereții camerelor, umezeala își va croi drum spre pereții parterului, creând igrasie și apoi mucegai permanent.

Totodată, un beci umed reprezintă un mediu insalabru, propice dezvoltării bacteriilor care provoacă și întrețin diverse boli și alergii.

Soluții

Dacă observi în beci semnele menționate anterior, ai la îndemână două variante. Prima este să te orientezi către o altă casă. A doua variantă, în cazul în care îți place foarte mult locuința respectivă, ar fi să discuți cu proprietarul și să încerci să negociezi un preț mai bun, dar fiind că va trebui să renovezi și hidroizolezi subsolul.

Lucrări și produse

Remedierea problemelor cu infiltrațiile dintr-un beci presupune realizarea mai multor lucrări atât în exteriorul, cât și în exteriorul locuinței. La exterior este nevoie să hidroizolezi și termoizolezi fundația casei și probabil să instalezi un sistem adecvat de drenaj. Asta înseamnă săparea în jurul fundațiilor și instalarea barierelor împotriva apei și a sistemului de țevi + substrat de pietriș, pentru drenaj.

Totodată, trebuie efectuate o serie de lucrări de protecție împotriva apei și la interior. Printre ele se numără etanșeizarea cu membrane bentonitice și hidroizolarea cu mortare de impermeabilitate. Totodată, se pot injecta în structura fundației niște substanțe speciale, care nu permit apei să pătrundă în interior.

Răspunsuri de la specialiști recomandate pentru acest subiect:

Beci de 22 mp inundat în perioadele ploioase
Mucegai pe pereți la casă în construcție
Casă la țară, infiltrații în fundație, pereți interiori afectați

 

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.