Knauf Insulation – furnizor de soluţii de izolare pentru case verzi

Standardul  verde este un standard autoimpus. Cu puţine excepţii şi doar în cazurile în care poluarea şi consumul mare de resurse sunt probleme majore, nu ne obligă nimeni, atunci când vrem să contruim sau să cumpărăm, că respectivele clădiri să fie “case verzi”.

Conştiinţa fiecăruia şi mai ales capacitatea de a privi în viitor sunt factorii determinanţi în alegerea unui tip de clădire în detrimental altuia, sau a unui anumit material de construcţie, cu rezultate mai bune în conservarea energiei.

Astfel, o clădire verde este acea clădire care, în toate stadiile sale de dezvoltare – proiectare, construcţie, amenajare, întreţinere, renovare sau demolare – afectează mediul înconjurător cât mai puţin  şi foloseşte resursele naturale în mod responsabil.

În plus, cooperarea responsabilă dintre proiectant, constructor şi client, duce la găsirea unui echilibru între nevoia de clădiri noi şi respectarea mediului înconjurător.

Vezi Produsele recomandate

Certificatele verzi. De ce?

Aşadar, putem construi o casă după toate regulile unei clădiri verzi şi ar fi perfect. De ce există certificatele verzi, atunci, şi cui folosesc?

Clădirile noastre fac parte din economie, prin valoarea pe care o generează, şi din vieţile noastre, prin felul în care ne afectează fizic, emoţional şi psihic.

Un certificat verde atestă faptul că o clădire pe care o contruim şi în care vom locui nu ne va afecta sănătatea şi nici finanţele în viitor, mai ales în raport cu vârsta, ceea ce aduce predictibilitate asupra bugetului familiei şi, implicit, generează confort psihic.

În raport cu sistemul economic, certificările verzi sunt din ce în ce mai importante pentru că:

 • Încep să apară facilităţi de finanţare pentru a încuraja investiţiile în aces tip de clădire,
 • Valoarea de piaţă a unui astfel de imobil este mai mare decât a unuia similar, construit în sistem clasic, iar diferenţele se vor accentua în viitor.

La nivel internaţional şi naţional există mai multe organisme care se ocupă de certificarea clădirilor verzi: internaţionale: LEED, BREEAM, regionale: HQE, DGNB şi naţionale: RGBC .

Produsele Knauf Insulation – certificate în 3 sisteme internaţionale diferite

Am scris AICI despre vată minerală ECOSE – tehnologie verde adoptată de Knauf Insulation de câţiva ani déjà, dar iată că mai multe produsele Knauf au fost testate şi certificate în trei sisteme internaţionale diferite.

Funcţie de fiecare program, produsele Knauf au fost testate şi au obţinut puncte pentru:

 • Confort termic
 • Performanţe acustice
 • Eficienţă energetică
 • Impactul asupra mediului în toate stadiile dezvoltării produsului
 • Pierderile pe şantier
 • Emisiile de noxe
 • Dacă materiile prime sunt sau nu din zona
 • Dacă sunt sau nu reciclabile
 • Calitatea aerului la interior, etc.

Certificatele obţinute de produsele Knauf Insulation le găsiţi aici.

Concluzia?

Construiţi, renovaţi  sau cumpăraţi responsabil şi raportându-vă la viitor. Alegeţi conştient, pentru dvs şi pentru familia proprie.

Articol realizat cu sprijinul

Knauf_Insulation_logo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X