În câte feluri te poate ajuta un compresor de aer în casă
0 comentarii

Fie că ești începător sau veteran în ale reparațiilor casnice, fie și numai pentru că ai mașină sau bicicletă, în rândurile următoare vei afla cât de util este să ai un compresor de aer în casă. Dacă îl alegi corect, s-ar putea să nu mai vrei să folosești vreodată vreo unealtă de mână.

1. Reparații și înlocuiri

Sursa: safetytoolboxtopics.com

Dacă te pasionează tâmplăria, restaurarea de mobilier, reparațiile sau contrucțiile de orice fel, un ciocan pneumatic și un capsator pneumatic te ajută mult la treburi, scutind timp și efort. Puterea, viteza și acuratețea unei astfel de unelte pneumatice depășesc cu mult orice ai putea face cu unelte clasice de mână. Sunt de folos oriunde în casă, gradină, solar, unde apare mereu nevoia de reparații și înlocuiri.

2. Vopsit

Schimbarea culorii pereților, vopsitul gardurilor sau lăcuirea lemnăriei exterioare sunt de zeci de ori mai rapide și mai ușoare, dacă te folosești de presiunea aerului. Pur și simplu umpli rezervorul de vopsea sau lac și într-un timp foarte scurt ai o suprafață vopsită perfect. Folosește cele câteva ore libere obținute astfel, pentru a-ți admira opera de pe chaise longue!

Îl poți folosi și la interior, pentru schimbarea culorii dulapurilor de bucătărie în maxim 1 oră. Vopseaua este distribuită atât de fin și uniform, încât vei avea impresia că ai dulapuri noi!

3. Amenajări

Sursa: https://www.younghouselove.com/

Unele reparații sunt dificile, în sensul că nu știm suficiente despre funcționarea unui anumit sistem și este cel mai bine să chemăm un specialist, altele sunt pur și simplu prea greu de făcut cu unelte de mână: șuruburi sau alte tipuri de filet înțepenite, găuri pentru suspendarea de mobilier sau obiecte de arta, îndepărtarea de adezivi sau tencuieli vechi, etc. În aceste cazuri, un pistol pneumatic însoțit de capetele de unelte potrivite poate face minuni!

Practic, în locul bormașinii greoaie sau a daltei și șlefuitorului de mână vei lucra cu un pistol suplu și ușor, căruia îi vei înlocui accesoriile funcție de treaba pe care o ai de făcut.

4. Presiune controlată a aerului

Încă mai trebuie să treci pe la benzinarie si să aștepți până ce vine cineva să iți măsoare și regleze presiunea la cauciucuri? Pentru reglarea presiunii cauciucurilor la mașină sau bicicletă, pentru umflarea diferitelor accesorii gonflabile pentru plajă sau interior, a mingii de fotbal sau baschet,  un compresor de aer cu accesorii pentru umflat și manometru pentru controlul presiunii este perfect.

Versatilitatea

Sursa imagine: https://arabesque.ro/

Nu există vreun alt sistem care să deservească atât de bine toate activitățile dintr-o casă sau un atelier. Unui compresor de aer bun îi poți atașa oricare dintre uneltele de mai sus, dar și șurubelnițe, unelte pentru curățat și spălat cu aer comprimat, capete de polizat, antifonat, etc.

Compresoare de aer aici.

Vrei să cureți rapid o suprafață plină de praf din curte sau garaj? Ateseaza capătul pentru curățare cu aer. Fetița cea mică nu vrea să preia bicicleta de la fratele mai mare pentru că e verde și ea preferă rozul? O poți vopsi în câteva minute cu ajutorul compresorului și a capătului pentru vopsit. Dacă te simți creativ, fă-i și câteva desene cu aerograful. Vrei să îmbunătățești aspectul unei camere cu câteva panouri decorative din lemn, sau să repari niște scaune vechi? Treci rapid pe ciocanul pneumatic. Vrei să retapițezi un fotoliu vintage? Capsatorul pneumatic este unealta perfectă.

Alege compresorul potrivit pentru treburile tale

Proiectele la care vei lucra și uneltele pe care urmează să le atașezi determină mărimea și puterea compresorului de aer pe care trebuie să îl alegi. Debitul de aer și presiunea maximă sunt parametri esențiali și unui compresor de aer, iar uneltele pneumatice utilizate au precizate de obicei presiunea și debitul de aer de care au nevoie pentru a funcționa.

Indicatori importanți pentru alegerea corectă a compresorului de aer

Debitul, sau volumul de aer livrat (l/min)

Debitul, sau volumul de aer livrat în litri/minut ne spune câte de repede poate compresorul nostru să asigure aerul necesar pentru funcționarea unei anumite unelte. Acest indicator este printre primii trecuți și la uneltele pneumatice, de aceea este cel mai importantă cifra de luat în calcul, în raport cu treburile la care dorim să îl folosim.

Dacă unealta folosește aerul mai repede decât îl poate livra compresorul, va trebui să te oprești în mod repetat pentru a aștepta compresorul să se încarce cu aer. Consilierea și informațiile oferite de magazin sunt uesențiale aici. De exemplu, pentru a umfla un cauciuc de mașină ai nevoie de un debit maxim de 150l/min, la o presiune maximă de 6 bari, dar pentru a lucra cu anumite unelte pneumatice ai nevoie de 250-300 l/min și 10-12 bari.

Presiunea

Este vorba despre presiunea aerului livrat de către compresor – puterea jetului de aer care va pune uneltele în mișcare – și se măsoară în bari. Fiecarea unealtă pneumatică are specificată presiunea necesară.

Mărimea rezervorului de aer

Mărimea rezervorului de aer este importantă, mai ales când ai nevoie de compresor perioada îndelungate de timp. Dacă rezervorul este mai mare, înseamnă că vei putea folosi compresorul mai mult timp înainte ca presiunea să scadă si să se oprească pentru reumplere.

Nivelul de zgomot

Depinde unde îl folosești și pentru ce. Dacă te afli într-o zona industrială și ai un mic atelier de recondiționat mobilier sau o mică vulcanizare, un compresor de 87 dB nu este o problemă. Dacă operezi în aproprierea unei zone rezidențiale, fii atent la nivelul maxim de zgomot și la orele de utilizare!

Portabilitatea

Greutatea, tipul de mâner și forma compresorului în ansamblul său sunt importante, dacă lucrezi la domiciliul clientului, de pildă, sau vrei să îl depozitezi si să ocupe cat mai puțin spațiu.

Citește și:

Unelte lichide: soluții instant pentru rugină, scurgeri înfundate, degresare, lubrifie, curățare silicon sau calcar 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X