Idei pentru un contrablat de milioane

Pe lângă organizarea fluxului de lucru, sunt o mulțime de alte lucruri de decis în amenajarea bucătărie: culorile dominante, electrocasnicele,  materialul pentru blat și contrablat, iluminatul general și al zonei de lucru, pentru a enumera doar câteva.

Acest articol este plin de idei pentru un contrablat de milioane, fie că acesta accentuează tema generală a amenajării, fie pentru a obține o zonă de accent într-un open space, fie pentru că așa îți place, să lucrezi încadrat de un perete cu personalitate, iluminat perfect.

Contrablatul poate acoperi întregul perete, poate fi doar o mică bordură ridicată deasupra blatului de lucru sau poate acoperi toată zona dintre blat și dulapuri. În plus, poate fi construit dintr-o gamă extrem de variată de materiale și culori, de la clasicele plăci ceramice, până la piatra naturală, sticlă sau mozaic. Nu prea are relevanță materialul, până la urmă, atât timp cât bucătăria ta este comodă, modernă și lucrezi cu plăcere în ea.

Imitația de marmură – un clasic la modă

În această bucătărie deschisă spre spațiul de zi, unitatea stilistică a fost foarte importantă, așa că regăsim aceleași plăci ce imită marmura atât la contrablat, cât și la peretele cu bar ce marchează intrarea în bucătărie. Textura marmurei este completată perfect în ambele spații de cea a lemnului, iar în bucătărie spațiul este însuflețit de albastrul puternic al dulapurilor. Electrocasnicele completează decorul, fără a se evidenția în vreun fel.

amenajare apartament cu 3 camere living

O culoare uluitoare într-o bucătărie cu mobilier IKEA

Mobilierul din această bucătărie este modular, nesofisticat, cumpărat de la IKEA, dar ceea ce face unică bucătăria este contrablatul verde intens, din plăci orizontale. Nu îți poți lua ochii de la el.

casa cu panou de alpinism bucatarie contrablat insula

În stil radițional românesc

Când îți dorești un stil tradițional românesc, trebuie să ai grijă cum îl încadrezi în decor, mai ales într-un decor modern, pentru o persoană tânăra. 

Elementele decorative tradiționale nu se pot aplica oriunde și să arate bine, dar în acest caz designerii ai găsit exact tipul de materiale necesare și suficiente pentru a evidenția motivele naționale dar și pentru a face spațiile perfect funcționale. Un contrablat din sticlă, cu motive tradiționale:

studio traditional romanesc

Cotrablat tip mozaic, cu stropi de culoare

Această casă are doar 70 mp și este construită pentru o singură persoană, care are biroul acasă. Drept urmare, singurul spațiu închis este dormitorul. Spațiul de zi este amplu, deschis pe orizontală și pe verticală, iar contrablatul este spectaculos: mozaicul alb este însuflețit de punctele gri închis și galben, ce stropesc negerulat suprafața.

casuta de 70 mp cu birou inclus, bucataria

Un desen puternic, ce sugerează textura și dinamizează spațiul

Această bucătărie în culori calde și strălucitoare, capătă accente dramatice datorită contrablatului cu desene puternice, negru cu alb. Este genul acela de desen care sugerează o textură aparte, mai multe straturi de material, și oferă dinamică spațiului.

apartament amenajat de MISO Architects - living si bucatarie

Contrablat tratat cu vopsea specială pentru băi  şi bucătării

Această este bucătăria foarte mică a unui burlac. În doar 7 mp au fost integrate absolut toate cele necesare unei gospodării, dar ceea ce se remarcă – sau nu se remarcă, depinde de cine privește – este contrablatul neutru, tratat cu vopsea specială pentru băi  şi bucătării de la Benjamin Moore, aceasta fiind foarte uşor de întreţinut.

amenajare bucatarie backsplash vopsit

Plăci hidraulice – design de inspirație spaniolă

Plăcile hidraulice sunt plăci din ciment colorat care au apărut în Catalonia în anii 1850 şi s-au folosit apoi pe scară largă pentru placări interioare în Europa şi America Centrală. Denumirea vine de la utilajul folosit pentru producerea plăcilor: presa hidraulică.

Se pot utiliza pentru placări diverse, au un design spectaculos, cu tușe puternice, dar aici le vezi în placarea unui contrablat:

contrablat placi hidraulice

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.