Idei: amenajare spațiu de sub fereastră

Amenajând spațiul de sub fereastră, fie că în zonă există un radiator, fie că este liber, creezi o zonă foarte comodă, foarte personală. Asta se întâmplă în principal pentru că fereastra este un spațiu pentru contemplarea exteriorului, dar și spațiul prin care pătrunde lumina în cameră, iar zona devine în mod natural una care îndeamnă la citit, reflecție, liniște și contemplare. Fereastra este un spațiu util și poetic în același timp, indiferent de vremea de afară, iar integrarea ei între funcțiile camerei creează oportunități interesante de amenajare. 

Cele mai multe amenajări ale spațiului de sub fereastră implică amenajarea unui spațiu pentru citit, dar sunt foate populare și spațiile de depozitare, de ședere, de lucru sau pentru mic dejun.

În camerele moderne și în condițiile extinderii muncii de acasă, un alt deziderat este biroul amenajat în zona ferestrei și încorporarea ei între sursele de lumină pentru lucru.

Mai jos sunt câteva idei de amenajare spațiu de sub fereastră – să le vedem împreună.

Zonă de depozitare și ședere în dormitor

Nici un dormitor nu este prea mic pentru această amenajare, mai ales că poți folosi lateralele ferestrei pentru crearea de dulapuri sau rafturi, foate utile și ele.  În plus, amintește-ți: luxul nu este despre materiale pompoase, ci despre modul în care foloseșți timpul și spațiul. În acest caz, comod = luxos.

Poți încorpora sertare, dulapuri cu uși clasice, rafturi pentru cărți și suveniruri, plus o banchetă. Efectul “comod” este instantaneu și incluziv. Poți folosi perne moi, cuverturi și alte decorațiuni pentru a spori senzația de lux.

dormitor apartament in stil scandinav

Biroul în zona ferestrei

Radiatoarele clasice pot fi un impediment în amenajarea zonei ferestrei. În același timp, un set de calorifere din aluminiu sunt cel mai eficient mod de a instala un sistem de încălzire într-un apartament de bloc, prin urmare, de multe ori se merge pe încorporarea lor în mobilier.

În imaginea de mai jos biroul proprietarului este instalat într-un colț de dormitor și pentru a avea continuitate s-a creat o piesă de mobilier de colț, pe comandă, care acoperă inclusiv zona caloriferului.

Miso Architects amenajare apartament 2 camere - dormitor (13)

Un alt mod de a încorpora un birou – de această dată biroul unui copil – și altfel de radiatoare în imaginea de mai jos:

casa ingusta la oras dormitor copil

Bancheta cochetă de sub fereastră

Tot într-un dormitor, dar de această dată cu sistem de încălzire încorporat în pardoseală, putem admira o frumoasă banchetă stil recamier cu forme cochete și perne somptuase. Bancheta completează un dormitor amenajat în stil clasic și invită la contemplare și relaxare. 

dormitor apartament 3 camere

Canapeaua

O canapea modernă, potrivită ca formă și volum, poate complimenta foarte plăcut fereastra din spate, indiferent de peisajul relevat. Mai jos avem 3 imagini cu canapea în fața ferestrei.

Canapeaua roșie este mai mult decât potrivită pentru feretrale monumentale și peisajul viu din spate. (Idei pentru amenajarea unei case aici.)

În imaginea a doua, canapeaua simplă, drapată în culori neutre atrage ochiul spre ferestre, dar mai lasă loc și pentru alte activități în livingul nu foarte mare, specific apartamentelor din oraș.

În cea de a treia imagine, canapeaua este perfect încadrată ca dimensiuni și formă în spațiul ferestrei, completandu-se una pe cealaltă. 

Piese solitare, plante și cărți

Un alt mod de a încorpora zona ferestrelor în cameră sunt piesele solitare semi-întoarse spre exterior, plus utilizare spațiului de pe pervazuri. Aici sunt cărți, veioze și plante. Pot fi fotografii, artă și suveniruri. Importantă este congruența cu restul încăperii și utilizarea obiectelor în cauză.

stilul scandinav living

Depozitări, depozitări, depozitări

Într-un apartament nu sunt niciodată depozitări suficiente, iar dacă ai nevoie de ele, măcar să le faci cu stil. În acest apartament deținut de o creatoare de bijuterii, zona de depozitări de sub fereastră este garnisită cu un spectaculos blat de alamă. Toată zona de depozitare astfel creată este și un liant între variatele funcții ale livingului: expoziție, jardinieră, birou și ferestrele care aduc atât de multă lumină la interior.

living apartament arama lustra pandant

Depozitări și birou în camera copilului

Acesta este fostul balcon al apartamentului, transformat în camera copilului. Întreaga încăpere este mobilată customizat, iar zona de sub fereastră este folosită 100%, după cum se vede, pentru depozitări diverse și loc de joacă.

apartament camera copil

Loc de mic dejun in stil bistro

Fără acest ansamblu de masă și scaune din lemn curbat, în stil bistro, zona caloriferului și a ferestrei din bucătărie ar fi fost foarte sterilă. Așa, atmosfera este mult mai intimă și mai plăcută, cumva și mai feminină datorită tuturor acestor curbe și picățele. Invită la taifas în fața ferestrei, la un ceai ferbinte.

scaune living scaune bucatarie

Magazin.sporulcasei.ro/blog: scaune pentru living și bucătărie

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.