Hidromasaj de calitate la tine acasă – cele 3 opțiuni de instalare

Baia și dușul prelungit sunt unele dintre cele mai plăcute mijloace de relaxare la care poți recurge acasă după o zi grea, iar adăugarea unei opțiuni de hidromasaj ridică întreaga experiență la rang de artă. Jeturi mai subțiri sau mai puternice, susurul polii sau căderea unei mici cascade pot fi completarea perfectă a experienței plăcute a băii și se pot obține prin instalarea căzii sau dușului potrivit.

Ce opțiuni ai pentru introducerea hidromasajului printre activitățile relaxante de acasă?  Funcție de spațiul disponibil și preferințele tale poți opta pentru una dintre următoarele soluții.

Cabina de duș cu hidromasaj

Cabina de duș cu hidromasaj este este prima dintre opțiuni. Este o structură de sine stătătoare, cu pereți, uși culisante și cădiță de duș complet separate de pereții băii, care se instalează numai de către profesioniști, pentru că trebuie respectate 2 etape foarte importane: montajul parților componente ale cabinei și apoi instalarea pe poziție și racordarea la instalațiile casei: curent, apă caldă și rece și scurgere.

Poate fi mai mare sau mai mică, iar funcțiile sale pot fi mai complexe sau mai puțin complexe, depinde de buget și de nevoi. Dar dacă nu ții neapărat la cadă, aceste cabine de duș cu hidromasaj sunt un mijloc minunat de a condimenta dușurile zilnice cu o ploaie  plăcută de vară, o cascadă blândă sau niște jeturi pentru masaj pentru umeri și mușchii spatelui.

[/two_third_last] Instalarea unei cabine de duș cu hidromasaj sau fără este o soluție optimă pentru băile mici și permite instalarea de mobilier de baie după nevoi.

cabina dus cu hidromasaj

Coloana de duș cu hidromasaj

coloana dus cu hidromasaj

În loc de o cabină întreagă de instalat în baie, mai ales dacă încăperea nu este foarte mare, mai poți opta pentru o coloană de duș cu funcții de hidromasaj. Nu sunt la fel de de multe și complexe ca ale cabinei de duș, dar iată ce poți primi într-un astfel de pachet: pară de duș, duș de mână și jeturi hidromasaj, efect de cascadă, proprietăți anticalcar, unghiuri de masaj ajustabile, etc. Explorează link-ul pentru a vedea mai multe tipuri de coloane sau paneluri de duș, cu funcții diferite.

Coloana de duș cu hidromasaj este ideală pentru dușurile de tip walk-in, folosite la rândul lor mai ales în băile mici. În acest caz dușumeaua și pereții dușului trebuie perfect hidroizolate și cu înclinațiile corect proiectate, astfel încât toată apa, indiferent care este sursa ei, să poată fi direcționată către rigola dușului.

Cada cu hidromasaj

Cea mai opulentă dintre cele 3 soluții, cada cu hidromasaj oferă cel mai complex dintre toate formele de masaj cu ajutorul apei, la nivelul întregului corp sau parțial. Funcție de cât este de complex dotată, cada cu hidromasaj poate oferi masaj cu bule de aer sau jeturi de apă, fiind creată pentru relaxarea totală a corpului imersat în apă.

Spre deosebire de cabinele și coloanele de duș, necesită mai mult spațiu în baie. Pot fi căzi simple, deschise, sau un hibrid între cadă și cabina de duș, ambele cu hidromasaj. Și formele pot diferi substanțial, de la cada de colț, până la cea dreptunghiulară sau pătrată, de 2 persoane, cu colțuri rontunjite sau nu.

baie placata cu marmura
O cada pentru rasfat, intre pereti placati cu piatra naturala

Beneficiile hidromasajului

Și în caz că te întrebi dacă merită investiția, iată care sunt beneficiile hidromasajului:

  • destinde și dinamizează cu blândețe corpul prin jeturile și căldura apei
  • atenuează durerile articulare și problemele de circulație sanguină
  • stimulează și sistemul digestiv, favorizând eliminarea sărurilor
  • ajută organismul să elimine toxinele
  • stimulează drenajul limfatic
  • are efect și asupra sistemului nervos, reducând stresul și anxietatea,
  • stimulează somnul, favorizând odihna de calitate

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.